Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Geriau jau ši žiema būtų lengva

Publikuota: 2010 spalio 27 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Priešingu atveju Šilutėje gali užšalti ne tik vandentiekio vamzdynai, kaip nutiko praeitą žiemą, bet ir centralizuotai tiekiamos šilumos radiatoriai.

Tai, kad Šilutė dar nėra pilnai pasiruošusi prasidedančiam šaltajam sezonui, paaiškėjo trečiadienio rytą surengtame Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

UAB “Šilutės šilumos tinklai” direktorius Algis Šaulys pranešė komisijai, kad pastaruoju metu Lietuvoje ima stigti mazuto, esą todėl jo vadovaujamai įmonei nesiseka sukaupti didesnio šio krosnių kuro rezervo.

Didžioji dalis šilumos Šilutės įmonėje pagaminama deginant biokurą, mazuto krosnis paleidžiama, kai oro temperatūra nukrinta iki dviejų – trijų laipsnių šalčio.

Po posėdžio A. Šaulys sakė “Šilutės ETA žinioms”, kad praeitą žiemą “Šilutės šilumos tinklų” bendrovė sudegino apie 1800 tonų mazuto. Tuo tarpu šiai žiemai įmonė teturi sukaupusi viso labo apie 600 t rezervą.

Anot A. Šaulio, “Šilutės šilumos tinklai” norėtų parsivežti dar kokį 1000 tonų mazuto, tačiau “Mažeikų naftos” įmonė jau kelinta diena neturi ko pasiūlyti.

Nepaisant to, įmonės vadovas vis dar tikisi, kad šią problemą pavyks išspręsti artimiausiu metu.

Šį penktadienį “Šilutės šilumos tinklų” bendrovė laukia komisijos iš Energetikos ministerijos, kuri kaip tik ir tikrins, kaip įmonė pasiruošė žiemai.

Rašyti komentarą