Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Vėtrungių kelias 2016“: žaidimas prasideda (nuotr.)

Publikuota: 2016 birželio 27 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Sekmadienį, birželio 26 d., Šilutėje startavo žaidimas „Surask vėtrungę“, kuris tęsis iki pat rugsėjo 27 d.

Šiuo projektu siekiama patraukliai ir įdomiai išryškinti Mažosios Lietuvos regiono išskirtinumą. Visi norintys susipažinti su penktuoju etnografiniu Mažosios Lietuvos regionu kviečiami į žaismingą pažintinę kelionę „Vėtrungių keliu“.

Taisyklės labai paprastos: keliaukite „Vėtrungių kelio“ maršrutu ir specialiose vietose rinkite vėtrungių lipdukus, juos klijuokite ant vietovės pavadinimo specialiame žaidimo žemėlapyje, kurį galite gauti penkiuose Turizmo ir informacijos centruose. Prizą laimės dalyvis ar dalyvių grupės, kurios surinks visus 9 žaidimo lipdukus ir pateiks tvarkingai užpildytą žemėlapį.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasirinkusiems žaidimą „Vėtrungių kelią – gamtos paminklai 2016“ reikia registruotis interneto svetainėje vetrungiukelias.lt. Ten bus pateiktas žemėlapis, kuriame pažymėtos gamtos lobių vietos. Lobius surasti padės užuominos. Dalyviai kiekviename objekte turi nusifotografuoti su ten atrasta žaidimo afiša ir nuotraukas įkelti į žaidimo svetainę. Tai padaryti galima prisijungus skiltyje „Mano vėtrungės“. Prizą laimės dalyvis ar dalyvių grupės, kurios suras visas 9 pažymėtas žaidimo afišas ir atsiųs tai įrodančias nuotraukas.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje vetrungiukelias.lt.

Žaidimas startavo per renginį „Vėtrungių diena“. Jo metu vyko edukacinė programa šeimoms „Susikurkite savo šeimos vėtrungę!“, dvaro kieme įsikūrusioje kavinėje buvo galima paskanauti tradicinės kafijos su keksu, maestro Kazys Budrys supažindino su įvairiais muzikos instrumentais, vėliau, renginiui dėl lietaus persikėlus į kultūros ir pramogų centrą, Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansamblis „Alka“ parodė folkloro spektaklį „Už stalelio sėdau“.

8 kadrai, “Vėtrungių diena”

ni

Rašyti komentarą