Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mingės tragedija: teismas imasi medkirčių bylos

Publikuota: 2010 spalio 25 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Spalio 26 d., antradienį, Klaipėdos apygardos teisme pradedamas nagrinėti 561 468 litų civilinis ieškinys dėl gamtai padarytos žalos birželio pradžioje iškirtus upės pakrantės medžius Minijos kaime.

Į teismą su civiliniu ieškiniu šių metų rugpjūtį kreipėsi Klaipėdos apygardos prokuratūra, nustačiusi, jog birželio 1 – 6 d. UAB “Šilutės polderiai” kartu su partneriais, vykdydami projekto “Minijos kaimo krantinių sutvarkymas” paruošiamuosius darbus, neteisėtai iškirto per 250 įvairių rūšių Mingės kaime augusių medžių ir tokiu būdu padarė žalos valstybės saugomai teritorijai bei pažeidė viešąjį interesą.

Prokurorai prašo, kad iš atsakovų – Šilutės rajono savivaldybės bei UAB “Šilutės polderiai” valstybės naudai būtų priteista 561 468 Lt, o 2010 m. gegužės 17 d. Šilutės rajono savivaldybės administracijos Kintų seniūnijos leidimas kirsti, genėti ar pertvarkyti saugotinus želdinius Minijos kaime būtų pripažintas negaliojančiu.

Trečiaisiais asmenimis į bylos nagrinėjimą pakviesti Valstybės saugomų teritorijų tarnyba, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas, taip pat Kultūros paveldo departamentas ir Nemuno deltos regioninio parko (toliau – NDRP) direkcija.

Dėl Minijos kaime iškirstų medžių darbo jau neteko buvęs NDRP direktorius Nerijus Gricevičius. Rugpjūčio gale iš pareigų buvo atleistas ir Minijos medkirčių bendrovės “Šilutės polderiai” vadovas Rimantas Liatukas.

Šilutės r. apylinkės prokuratūroje toliau vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl galimų aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių taisyklių pažeidimo, po kurio paaiškės, ar pareigūnai, išdavusieji leidimą kirsti medžius Mingės kaime, Nemuno deltos regioniniame parke, bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Rašyti komentarą