Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: buvusiam liberalų vadui pareikšti įtarimai dėl prekybos paveikiu ir neteisėto praturtėjimo

Publikuota: 2016 gegužės 24 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai šiandien pareiškė įtarimus ir apklausė buvusį Seimo narį Eligijų Masiulį. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

E. Masiuliui įtarimai pareikšti dėl Baudžiamojo kodekso 226 str. „Prekyba poveikiu“ 3 ir 4 dalyse nurodytų nusikalstamų veikų bei dėl 1891 straipsnio „Neteisėtas praturtėjimas“ 1 dalyje numatyto nusikaltimo.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Lietuvos Respublikos Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, koncerno atstovui R. K. už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį. Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, taip pat negali kitaip būti suvaržyta jo laisvė. Todėl pirminiame tyrimo etape, tuo metu kai E. Masiulis buvo Seimo narys ir turėjo teisinį imunitetą, jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Kaip buvo pranešta, ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu pradėjo ir atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

www.prokuraturos.lt inf.

Rašyti komentarą