Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Lydeka 2016“: daugiausia pažeidėjų – Vilniaus regione

Publikuota: 2016 balandžio 25 Kategorija: Teisėtvarka

www.am.lt nuotr.www.am.lt nuotr.

Balandžio 20 d. baigėsi visą mėnesį trukusi lydekų neršto apsaugos akcija „Lydeka 2016“, kuria siekta apsaugoti neršiančias lydekas nuo brakonierių ir gausinti plėšriųjų žuvų išteklius šalies vandens telkiniuose.

Akcijos metu regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai kartu su policijos pareigūnais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais tikrino, kaip žvejai laikosi taisyklių, ar negaudo draudžiamų žvejoti žuvų, nenaudoja draudžiamų įrankių.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Buvo surengti 366 reidai, kurių metu patikrinta daugiau kaip 3 tūkst. žvejybos mėgėjų. Nustatyta 280 pažeidimų. Pažeidėjai turės atlyginti daugiau kaip 12 tūkst. eurų žuvų ištekliams padarytą žalą. Iš jų paimti pažeidimų padarymo įrankiai ir priemonės: 55 mėgėjų žvejybos įrankiai, 89 tinkliniai įrankiai, 8 valtys. Daugiausia, net trečdalis, visų pažeidimų nustatyta Vilniaus regione (94).

Nuo balandžio 21 d. jau galima žvejoti lydekas, bet aplinkosaugininkai primena, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės leidžia paimti ne daugiau kaip 3 ir ne mažesnes kaip 45 cm ilgio lydekas.

Mokslinių tyrimų duomenimis, daugelyje Lietuvos vandens telkinių nepakanka plėšriųjų žuvų. Todėl Aplinkos ministerija kasmet organizuoja lydekų ir kitų žuvų įveisimą. Vien 2014-2015 m. į vandens telkinius buvo suleista apie 30 tonų lydekaičių.

www.am.lt inf.

Rašyti komentarą