Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Braliukai“ latviai mums padės

Publikuota: 2016 balandžio 20 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Mokyklas ir sveikatos priežiūros įstaigas optimizuosime, valdžios aparatą ir tarptautinius ryšius išplėsime, naujus kelius į šviesesnį rytojų nutiesime. O jeigu ką, tai „braliukai“ latviai mums padės. Galbūt dar lenkai, švedai, turkai…

Maždaug taip būtų galima apibendrinti visa tai, kas vakar Šilutės rajono vadovų spaudos konferencijoje buvo pasakyta.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dabar apie viską iš eilės.

Rusnės apžvalgos bokštas

Jis greičiausiai bus statomas ten, kur pageidauja Nemuno deltos taryba. Atmatos upės žiotyse. Nors dėl to projekto sąmata gali ir padvigubėti, nes papildomai teks įrengti apie 1 km ilgio pažintinį taką ir panašiai tokio pat ilgio kelią, tačiau, anot mero „tvarkiečio“ Vytauto Laurinaičio, pastarajam variantui jau pritarė ir Aplinkos ministerija (toliau – AM), ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (toliau – VSTT). Kitą savaitę žada atvykti pats AM ministras ir VSTT vadovas, kad galutinai įsitikintų, jog investicijos bus naudingai panaudotos. Bokšto statybos darbus rajono valdžia norėtų pradėti dar šį rudenį.
Bet rudenį vyks Seimo rinkimai, o po jų ir AM ministras gali būti jau kitas…
Taip pat ir dėl estakados kelyje iš Šilutės į Rusnę. Dabar vykdomas poveikio aplinkai vertinimas. Jis truks iki rudens…

Mokyklų tinklo optimizavimas

Pirmieji sprendimai jau priimti. Procesas bus tęsiamas. Į gegužės 5 d. nukeltame savivaldybės tarybos posėdyje greičiausiai bus priimti kti su mokyklų tinklo optimizavimu susiję sprendimai. Anot mero, su bendruomenėmis viskas aptarta, suderinta, todėl problemų neturėtų iškilti.
Vis dėlto problemų yra. Jeigu mokinių ir toliau taip mažės, tai, pasak administracijos direktoriaus socialdemokrato Sigito Šepučio, tolesnio mokyklų tinklo optimizavimo nepavyks išvengti. Nebent, anot mero V. Laurinaičio, naujai išrinktas Seimas priimtų sprendimų, kurie padėtų išsaugoti nykstančias mokyklas.

Sveikatos įstaigų reforma

Ji buvo pradėta dar praeitų metų gale ir bus toliau tęsiama. Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centras (toliau – PSPC) bus prijungtas prie ligoninės, nes, mero manymu, tai pažangu. Teismas prieš kurį laiką atrišo rankas, panaikindamas laikinąsias apsaugos priemones praeitą gruodį priimtam sprendimui dėl sutikimo reorganizuoti PSPC, todėl, mero teigimu, jau gegužės 5 d. tarybos posėdyje bus bandoma atnaujinti PSPC prijungimo prie ligoninės procesą. Žinoma, jeigu vėl kas nors neapskųs teismui.
Bet to gali ir nereikėti. Mat gegužės 9 d. Klaipėdos apygardos administraciniame teisme bus skelbiama nutartis administracinėje byloje „Dėl sprendimo reorganizuoti viešąją įstaigą Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centrą pripažinimo neteisėtu ir šio sprendimo panaikinimo“. Viskas teismo rankose.

Atliekos, keliai…

Šioje srityje irgi viskas eina geryn. Komunalinių atliekų rūšiavimas gerėja, dėl to ir regioninį sąvartyną išvežamų šiukšlių kiekis mažėja, mokesčių surinkimas vyksta gana sklandžiai, todėl ir skolos atliekų vežėjui ir tvarkytojui mažėja, būtų dar geriau, jeigu galėtume patys dar daugiau rūšiuoti ir deginti tinkamas atliekas vežti tiesiai į bendrovę „Fortum Klaipėda“, taip dar labiau sutaupytume, deja, kol kas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras šią iniciatyvą blokuoja…
Daugiabučiai renovuojami, žvyrkeliai bus asfaltuojami, kiti keliai taip pat bus taisomi, o Šilutės mieste atsiras daugiau žiedinių sankryžų…

Tarptautiniai ryšiai

Jie bus plečiami ir stiprinami. Tuo pasirūpins Edita Šukytė. Ta pati savivaldybės tarnautoja, kuri iš Komunikacijos skyriaus buvo perkelta į Tarybos sekretoriatą, merui pažadėjus tarybai neišpūsti dėl to valdžios aparato. Bet išėjo priešingai: E. Šukytė perėjo į Tarybos sekretoriatą, o į jos vietą Komunikacijos skyriuje yra paskelbtas konkursas. Bet ar kelsi dabar vėją dėl 1 etato, kai rajonui šviečiasi tokia didelė nauda: nuo šiol po užsienius keliaus ne tik žmonės iš vietos valdžios aparato, bet ir iš savivaldybei pavaldžių biudžetinių įstaigų, taip pat šokėjai, dainininkai. Jau nekalbant apie materialinę naudą. Pavyzdžiui, „braliukai“ latviai iš Saldus savivaldybės padės mums dar giliau įkišti ranką į ES fondus ir gauti pinigų planuojamų rekonstruoti Šilutės kultūros ir pramogų centro baldams, įrangai, užuolaidoms…
Būtų gerai, kad tas tarptautinis bendradarbiavimas atneštų ir investicijų verslui plėtoti, naujoms darbo vietoms kurti mūsų rajone. Deja, šioje srityje, mero žodžiais tariant, kol kas štilis.
Bet kaip nors išgyvensime. O jeigu ką, tai „braliukai“ latviai mums padės. Galbūt dar lenkai, švedai, turkai…

Rašyti komentarą