Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Škvalo ir potvynio nuostoliams atlyginti – 3,4 mln. litų

Publikuota: 2010 rugsėjo 29 Kategorija: Aktualijos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

LR Vyriausybė iš savo rezervo fondo skyrė savivaldybėms 3 mln. 441 tūkst. litų škvalo ir potvynio nuostoliams iš dalies kompensuoti.

Iš Vyriausybės rezervo fondo nebus kompensuojami gyventojų patirti nuostoliai dėl potvynio sugadintų asmeninių daiktų, buities apyvokos reikmenų ar prabangos prekių.

Vyriausybės rezervo fondo lėšomis galima kompensuoti tik tas savivaldybių, gyventojų patirtas išlaidas, kurios būtinos atkuriant tinkamas gyvenimo sąlygas, bet ne gerovę. Taip pat nebus kompensuojami verslo subjektų patirti nuostoliai.

Kiek iš tų 3,4 mln. litų atiteks Šilutės r. savivaldybei, kol kas nežinoma. Viena aišku, kad pinigų vis tiek bus per mažai, kad ir kiek jų būtų skirta. Mat dar gegužės mėnesį buvo paskaičiuota, kad šį pavasarį Nemuno potvynis pamario kraštui ir jo gyventojams pridarė nuostolių už daugiau kaip 3,5 mln. litų.

Vien tik potvynio paplautų ir pralaužtų pylimų, kurie saugo nuo vandens gyventojų sodybas, remontui reikia beveik 2,9 mln. litų. Dar bemaž 590 tūkst. litų gali kainuoti potvynio sugadintų vietinės reikšmės kelių Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijose remontas.

Potvynis žalos pridarė ir 11 užliejamos teritorijos gyventojų. Jų patirti nuostoliai įvertinti 27 500 litų. 40 tūkst. litų “suvalgė” Šilutės autobusų parko specialusis sunkvežimis, kuriuo potvynio metu keleiviai buvo gabenami apsemtu keliu į Rusnę.

Dar 31 tūkst. litų buvo prašoma 31 potvynio užterštam šachtiniam geriamojo vandens šuliniui Šilutės, Juknaičių ir Rusnės seniūnijose išvalyti ir dezinfekuoti.

1 skaitytojų komentaras
Įdomu 2010 rugsėjo 29d., 13:5888.119.4.83

Kažin kiek iš tikro buvo panaudota lėšų? Ir būtų įdomu sužinoti, kam buvo išvalyti ir dezinfekuoti arteziniai šuliniai.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą