Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės miesto ūkininkai kviečiami “ant kilimėlio”

Publikuota: 2010 rugsėjo 29 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Kai kurie Šilutės Naujakurių kvartalo gyventojai savo ankštuose sklypuose įsigudrina laikyti po 10 ir daugiau gyvulių. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Kai kurie Šilutės Naujakurių kvartalo gyventojai savo ankštuose sklypuose įsigudrina laikyti po 10 ir daugiau gyvulių. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Ketvirtadienį Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus vadovaujama komisija ruošiasi svarstyti, ka daryti su privačių namų kvartaluose gyvulininkyste besiverčiančiais miestelėnais.

Anot komisijos narės, Šilutės r. savivaldybės administracijos vyr. specialistės – sanitarijos inspektorės Violetos Baltutienės, nenormalu, kad gyvendami 6 arų sklype žmonės dar sugeba laikyti po 10 ir daugiau gyvulių. Esą tai prieštarauja ir naminių gyvūnų laikymo taisyklėms. Deja, miesto ūkininkai jų nepaiso.

Kvietimus atvykti į uždarą komisijos posėdį yra gavę 6 Naujakurių kvartalo gyventojai, dėl kurių ūkininkavimo mieste kaimynai skundžiasi jau ne pirmus metus.

Seniūnas R. Steponkus neatmeta galimybės, kad šį kartą komisija šiems miesto ūkininkams gali pareikšti oficialų įspėjimą dėl gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimo. Jeigu žmonės ir po to nesuskubs susitvarkyti savo ūkių, jiems gali būti taikomos ir griežtesnės drausminimo priemonės.

Galutinį sprendimą komisija žada priimti išklausiusi visas suinteresuotas puses. Ginti gyvulius auginančių naujakuriškių interesų pakviestas Seimo nario Audriaus Endzino padėjėjas Jonas Purlys.

Rašyti komentarą