Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Meldinių nendrinukių buveinėms išsaugoti – 126 070 eurų parama

Publikuota: 2016 balandžio 04 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

www.meldine.lt nuotr.www.meldine.lt nuotr.

Nuo balandžio 1 d. iki liepos 29 d. renkamos paraiškos gauti paramą meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimui. Šiam paraiškų rinkimo etapui skirta 126 070 Eur paramos lėšų.

Veikloje „Meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimas“ gali dalyvauti tik tie fiziniai ir juridiniai asmenys, kurių valdomi natūralių ir pusiau natūralių pievų ir (arba) ekstensyviai naudojamų šlapynių plotai sutampa su meldinei nendrinukei svarbiomis teritorijomis.

Tinkamos skirti paramą teritorijos yra pažymėtos žemėlapiuose, kuriuos galima rasti apsilankius interneto svetainėje www.meldine.lt. Šie plotai pažymėti raudonai ir yra Ignalinos, Visagino, Alytaus, Šilutės, Klaipėdos, Pagėgių, Marijampolės savivaldybėse.

Pareiškėjas, siekiantis paramos pagal veiklą „Meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimas“, turi prisiimti įsipareigojimus sutvarkyti ne mažesnį kaip 0,5 ha natūralių ir pusiau natūralių pievų ir (arba) ekstensyviai naudojamų šlapynių plotą pagal sąmatą. Darbus reikia pradėti ne anksčiau kaip liepos 1 dieną ir baigti ne vėliau kaip kitų metų kovo 1-ąją.

Tvarkomas plotas turi būti pareiškėjo valdomas nuomos, panaudos pagrindais, nuomos / panaudos sutartys turi būti registruotos VĮ Registro centre ir sudarytos ne trumpesniam nei numatytam pagal veiklą (įskaitant tęstinę) laikui.

Taip pat pareiškėjas, teikdamas paraišką savo vardu, turi būti įregistravęs valdą kaip valdos valdytojas.

Remiamas natūralių ir pusiau natūralių pievų bei ekstensyviai naudojamų šlapynių tvarkymas, t. y. krūmų pašalinimo ir sutvarkymo darbai, šienavimo ir nupjautos žolės, nendrių sutvarkymo darbai, nukirstų krūmų ir nupjautos žolės ir nendrių išvežimo darbai. Paramos gavėjas turi atlikti darbus pagal savivaldybės specialisto parengtą sąmatą, kurioje apskaičiuota, kiek lėšų reikia, siekiant sutvarkyti kiekvieną plotą.

Atlikęs sąmatoje numatytus tvarkymo darbus, paramos gavėjas iki kitų metų kovo 1 d. NMA pateikia pranešimą apie atliktus darbus. Paramos lėšos išmokamos tik atlikus patikrą vietoje.

Svarbu tai, kad pareiškėjai, baigę tvarkymo darbus ir apie tai informavę NMA, 5, 6 ar 7 metus tuose pačiuose plotuose privalo vykdyti tęstinę natūralių ir pusiau natūralių pievų ir (arba) ekstensyviai naudojamų šlapynių tvarkymo veiklą.

Paramos lėšomis finansuojama 100 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų. Didžiausia paramos suma vienam pareiškėjui – 85 000 Eur (be PVM).

Daugiau: www.nma.lt: “Parama nykstančių paukščių buveinėms išsaugoti”

Rašyti komentarą