Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Skanėstai“ iš dangaus – laukiniams gyvūnams nuo pasiutligės apsaugoti

Publikuota: 2016 kovo 29 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

vmvt.lt nuotr.vmvt.lt nuotr.

Prasideda pavasarinis laukinių gyvūnų vakcinavimas nuo pasiutligės, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT).

Kovo 29 d. pradedamas laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos nuo pasiutligės pavasarinis etapas. Vakcinacija bus vykdoma tik buferinėse (pasienio) teritorijose, besiribojančiose su kaimyninėmis šalimis: Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi, Lenkija ir Baltarusija.

Kaip ir kasmet, iš lėktuvų bus mėtomi jaukai su vakcina. Laukinių gyvūnų vakcinacija pradedama nuo vakarinio Lietuvos pakraščio, lėktuvai kils iš Klaipėdos oro uosto.

Priklausomai nuo oro sąlygų, šį vakcinavimo etapą planuojama baigti gegužės pabaigoje.

VMVT perspėja gyventojus, kad radus jauką su pasiutligės vakcina, jo negalima liesti. Jeigu jaukai aptinkami prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei VMVT, kurios specialistai atvyks jų surinkti. Naminiams gyvūnams šie jaukai nepavojingi, tačiau jų perdozavus, galimos komplikacijos.

„Laukinių gyvūnų vakcinacija mūsų šalyje sistemingai vykdoma nuo 2006 m. Turėjome dvejų metų pertrauką, kai nebuvo nustatytas nė vienas pasiutligės atvejis, tačiau pernai lapkričio mėnesį Ignalinos rajone, pasienio ruože su Baltarusija (iki sienos 350 m), buvo užfiksuoti 2 šios ligos atvejai, todėl vakcinacija pasienio ruožuose vykdoma toliau“, – sako VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aušra Leščinskaitė Petrauskienė.

vmvt.lt inf.

Rašyti komentarą