Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Pavasario šaukliai: velykiniai margučiai ir verbos“

Publikuota: 2016 kovo 22 Kategorija: Kultūra, Tradicijos

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Tautodailininkės Birutės Baltutienės darbų paroda F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

Koks pavasaris be Velykų? Jos laukiamos mažų ir didelių. Juk taip smagu po žiemos pamatyti ryškių, gaivališkų spalvų, paimti kiaušinį ir jį paversti margu, spalvotu margučiu. Marginimo būdų, spalvų yra įvairių, o raštų raštelių – galybė!

Kviečiame apsilankyti Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir idėjų pasisemti iš tautodailininkės Birutės Baltutienės (Šilutė) darbų parodos „Pavasario šaukliai: velykiniai margučiai ir verbos“.

Parodoje eksponuojami dažyti ir ornamentuoti margučiai, simbolizuojantys gamtos prisikėlimą, gyvybės atsiradimą, žydėjimą. Spalvos ryškios: geltona, žalia, raudona, žydra, mėlyna, juoda ir kt., o raštai ir ornamentai – įvairiausi. Labiausiai stebina už vištos kiaušinius didesni margučiai. Paslaptis paprasta – tautodailininkė margino ir žąsų kiaušinius. Jie puikuojasi ir ant nedidukių, bet dailių verbų. Be to, parodoje galima išvysti medinių, vienspalvių margučių, net „margų apgavikų“!

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje (Tilžės g. 10, IV a.) eksponuojamą tautodailininkės Birutės Baltutienės darbų parodą „Pavasario šaukliai: velykiniai margučiai ir verbos“ kviečiame aplankyti iki balandžio 16 d.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos inf.

Rašyti komentarą