Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusų brakonieriai mūsų pasieniečius apsvaidė akmenimis

Publikuota: 2010 rugsėjo 22 Kategorija: Be rubrikos

VSAT nuotr.Nemune pasieniečiai išbaidė Rusijos pusėje iš valties tinklais brakonieriauti sumaniusius vyrus. Juos sulaikė kaimyninės šalies pareigūnai. Tačiau prieš tai įtūžę pažeidėjai iškoneveikė lietuvių pasieniečius ir jų katerio link paleido akmenų krušą.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai tarnybiniu kateriu patruliavo Nemune, Šilutės rajono Karceviškių kaimo ribose. Iš toli jie pastebėjo, kad upėje Rusijos pusėje du vyrai iš guminės valties su pakabinamu varikliu meta tinklus.

VSAT pareigūnai pradėjo plaukti tos vietos link. Valtyje buvę asmenys juos pamatė ir visu greičiu pradėjo sprukti upe žemyn. Pasieniečiai juos vijosi apie kelis kilometrus, kol bėgliai suprato, kad tarnybinio katerio variklis yra galingesnis. Tuomet jie staigiai nusuko į Rusijos krantą ir ten išlipo.

Šis įvykis, matyt, bėglius gerokai supykdė. Abu vyrai iš pradžių pažėrė necenzūrinių žodžių tiradą Lietuvos vandenyse buvusio katerio link, iš kurio juos stebėjo pasieniečiai.

Netrukus šie vyrai, prisirinkę Rusijos pakrantėje buvusių akmenų ir pagalių, pradėjo juos svaidyti VSAT katerio link. Kol pažeidėjai taip darbavosi, prie jų privažiavo mūsiškių pasieniečių iškviesti Rusijos pasienio pareigūnai.

Rusijos pasieniečiai iškart sulaikė abu vyrus ir netrukus šiuos pažeidėjus ir jų valtį su tinklais išsivežė.

Rašyti komentarą