Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemuno deltos regioniniam parkui vadovaus žemaitis miškininkas

Publikuota: 2010 rugsėjo 14 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Ankstesnis NDRP direktorius buvo išprašytas dėl Minijos kaimo pakrantėse išpjautų medžių. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Ankstesnis NDRP direktorius buvo išprašytas dėl Minijos kaimo pakrantėse išpjautų medžių. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Penktadienį Valstybės saugomų teritorijų tarnyboje, Vilniuje, įvykusį konkursą į Nemuno deltos regioninio parko (toliau – NDRP) direktorius laimėjo Aplinkos ministerijos Miškų ūkio departamento plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas 31- erių Ramūnas Lydys.

R. Lydys kilęs iš Telšių, vedęs, augina tris vaikus. Jis yra baigęs Žemės ūkio universitetą, pastaruosius septynerius metus darbavosi Aplinkos ministerijoje.

Žemaitis į NDRP direktorius išrinktas iš penkių pretendentų. Pranešama, kad be jo šiame konkurse dar dalyvavo NDRP kraštotvarkininkas Ramūnas Dulinskis, šilutiškė individualios įmonės savivinkė ir du vyrai iš Kėdainių ir Klaipėdos.

Jeigu konkurso rezultatai nebus apskųsti, NDRP direktoriaus pareigas R. Lydys pradės eiti po 14 dienų.

Ankstesnis parko direktorius Nerijus Gricevičius iš pareigų buvo atleistas šią vasarą, po to, kai Minijos architektūriniame draustinyje, rengiantis ES fondų finansuojamai prieplaukų statybai, buvo iškirta apie 250 medžių be paveldosaugininkų leidimo. Dėl to Šilutės r. savivaldybės administracijai ir Mingės medkirčių bendrovei “Šilutės polderiai” buvo pateiktas daugiau kaip 500 tūkst. litų civilinis ieškinys, iškelta baudžiamoji byla.

Rašyti komentarą