Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Blogi tie Šilutės liberalai. Labai blogi. Ypač Jonas Jatautas

Publikuota: 2016 sausio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

J. Jatautas: 'Per daug garbės mano kukliai personai'. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)J. Jatautas: 'Per daug garbės mano kukliai personai'. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Nori to kažkas ar nenori, bet jūrų kadetų mokyklos steigimo Rusnėje idėja vis dar gyva.

Blogi tie Šilutės liberalai. Labai blogi. Ypač Jonas Jatautas.

Būtent tokią nuomonę buvo galima susidaryti praeitą penktadienį Šilutės rajono savivaldybėje įvykusioje LR Seimo nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir pastarojo bendrapartietis Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algirdas Balčytis.

- Mūsų paprašė, kad duotume žmogų, kuris atstovautų Šilutei. Mes pasirinkome iš Olandijos grįžusį žmogų. Bet iš to gavosi šnipštukas. O mes galvojome, kad viskas išsispręs, – kalbėjo A. Balčytis it koks politikos geltonsnapis, atsakydamas į klausimą, kas kaltas, kad kadetų mokyklos steigimo Rusnėje reikalai nejuda iš vietos – juk į švietimo ministro įsakymu sudarytą darbo grupę buvo paskirtas „derybininkas“ Jonas Jatautas.

Apie tai, kad toje darbo grupėje Šilutei atstovavo ne vienas J. Jatautas, bet ir savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Birutė Tekorienė bei šio skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Milukienė, vicemeras nutylėjo.

Ir teisingai. Kitaip būtų sunku parodyti, kokie blogi tie Šilutės liberalai. Labai blogi. Ypač J. Jatautas.

Liberalai buvo kalti ir tuomet, kai teismas Šilutės rajono savivaldybės administracijos sutartį su UAB „Tiltų ekspertų centras“ dėl estakados techninio projekto parengimo pripažino negaliojančia, ir projektavimo darbai buvo nutraukti. Mat jie nuo pat pradžių teigė, kad rajono valdžia buvo per plačiai užsimojusi, ir asmeniškai Audrius Endzinas, kuris, būdamas Seimo nariu, savivaldybės administracijos sandoryje su estakados projektuotojais už 800 tūkst. Lt įžvelgė kažką negera ir užsigeidė apginti viešąjį interesą, todėl dėl estakados projektavimo darbų kreipėsi į prokuratūrą…

Bet čia ne apie estakadą, o apie jūrų kadetų mokyklą. Tiksliau, apie galimybę steigti tokią įstaigą Rusnėje.

Štai ką apie tai galvoja J. Jatautas: „Jūrų kadetų mokyklos veikia šalyse, kurios turi galingus karinius laivynus ir senas jūreivystės tradicijas. Rusnė yra žvejų ir kaimo turizmo rojus su griežtais Nemuno deltos regioninio parko reglamentais. Nors čia nėra net jūrų skautų organizacijos, bet investavus ne vieną milijoną eurų būtų galima sukurti kadetų miestelį su jūrų technikos ir jūrų sporto baze. Vertinant profesionaliai, tai turi būti ne mažesnė kaip 300 – 400 moksleivių ugdymo ir specialaus jūrinio rengimo įstaiga. Todėl išanalizavus visus už ir prieš maniau ir manau, kad tai turi būti nacionalinis projektas, kuris kainuos ne vieną milijoną eurų. Kas turi įtikinti Vyriausybę dėl jūrų kadetų mokyklos Rusnėje tikslingumo, jei ne Seimo nariai ir meras. Nežinau ar ką nors panašaus planuoja Klaipėdos meras. Bet svarbiausia, kad jokio rimtesnio intereso dėl tokios mokyklos steigimo po darbo grupės susirinkimo Vilniuje neparodė Krašto apsaugos ministerija, o tai daug ką sako. Siūlau nesiblaškyti. Pasistatykime estakadą, sutvarkykime plentą ir nutieskime dviračių taką į Rusnę. Pabaigai. Dviejų Rusnėje esančių mokyklų ateitis nėra susijusi su jūrų kadetais. Tai skirtingi ugdymo projektai“.

Šilutės politikų pastangų siekiant įsteigti Rusnėje kadetų mokyklą pasigenda ir Seimo narys A. Skardžius. „Norėčiau paklausti tų vadovų, tų iniciatorių, kurie tą idėją iškėlė, tą idėją stūmė ir ką jie padarė. Plikšnys (Raimondas Plikšnys, liberalas – red. pastaba), kiti entuziastai darė ir nieko nepadarė,“ – teigė Seimo narys, nepamiršdamas pridurti, kad liberalai turėtų prisiimti atsakomybę dar ir dėl to, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pradėjo konkuruoti su Rusne dėl teisės steigti jūrų kadetų mokyklą, – mat uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas yra liberalas.

Bet dabar, anot A. Skardžiaus, viskas bus kitaip, – mat jis ima viską į savo rankas. Jo teigimu, tikimybė įsteigti Rusnėje kadetų mokyklą vis dar yra, juolab kad krašto apsaugos ministras Juozas Olekas – už, o liberalus – jie dabar ne valdančiojoje daugumoje – esą bus galima ir apeiti.

Nieko nepridursi.

Nebent tai, kad kažkam – tikrai ne Šilutės liberalams – norėtųsi įsteigti kadetų mokyklą Pagėgiuose. Apie tai yra girdėjęs ir A. Skardžius. Tačiau, anot jo, Švietimo ministerijoje apie tai nekalbama.

Ir dar. Ne už kalnų Seimo rinkimai…

1 skaitytojų komentaras
anonimas 2016 sausio 26d., 11:5990.138.22.130
Kas yra pagrindinis tikslas ar prikelti merdincia sala ar paruosti Juros kadetus . Jeigu norite prikelti ,suaktyvinti gyvenima saloje tai ne tik kadetus bet ir savivaldybes administracija ar kokia ministerija butu neblogai cia atkelti. O jeigu norima paruosti kvalifikuotus juros kadetus tai prie ko cia Rusne kur jura ir kur Rusne. Kadetams apie jura pasakos is paveiksliuku ir vezios prie juros per ekskursijas .O apie laivus mokysis apziurinedami zveju dorias ir stintines valtis koks nors pachmelingas zvejys pasakos kaip jis skrode marias …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą