Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Krašto “Afganai” susitiko Trakų rajone (nuotr.)

Publikuota: 2010 rugsėjo 13 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Poilsis prie stovyklos laužo. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Poilsis prie stovyklos laužo. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šį savaitgalį Šilutės ir Klaipėdos 1979 – 1989 metų Afganistano karo veteranai viešėjo Trakų rajone, prie Paluknio ežero. “Afganų” – taip save vadina to karo veteranai – sąskrydį Lietuvos Afganistano karo dalyvių asociacijos nariams ten surengė Vilniaus sąjunga.

Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijai sąskrydyje atstovavo draugijos pirmininkas Orestas Lidžius, draugijos valdybos narys Arūnas Liepinis, Nikolajus Lacko iš Rupkalvių kaimo, katytiškis Stanislovas Tubutis ir Saugose gyvenantis Rolandas Milius su šeimomis.

Sostinės “Afganai” sąskrydžio svečius pasitiko su puikia nuotaika ir garuojančia šviežiai pririnktų grybų sriuba.

Pagerbę tylos minute negrįžusius iš Afganistano Lietuvos vyrus ir pasistiprinę, sąskrydžio dalyviai leidosi pramogauti: vieni dalyvavo vilniečių sugalvotose sporto rungtyse, kiti mirkė meškeres Paluknio ežero vandenyje.

Sporto varžybose ypač aktyvūs buvo šilutiškiai, jie ir susišlavė beveik visus prizus. O R. Milius buvo nepralenkiamas dar ir neįskaitinėse meškeriojimo varžybose – jis vienintelis sugavo du kilograminius karšius.

Vakare “Afganai” su visa Lietuva sėdo prie televizoriaus ekrano žiūrėti pasaulio krepšinio čempionato pusfinalio, kuriame tą vakarą susitiko Lietuvos ir JAV rinktinės.

Lietuvos Afganistano karo dalyvių asociacijos pirmininkas Vytas Lukšys sąskrydžio dalyviams pristatė vos prieš dieną iš spaustuvės parvežtą naują to karo veteranų prisiminimų knygą “Lietuva Afganistane” (knygos sudarytojas rašytojas, žurnalistas Mindaugas Peleckis). Buvo aptarti einamieji asociacijos reikalai.

Įdomiausios sąskrydžio akimirkos buvo užfiksuotos šį rudenį pradėto kurti dokumentinio filmo apie lietuvius Afganistano karius juostoje.

Šilutiškių Afganistano karo veteranų šeimos Paluknyje pasipuošė naujais tamsiai mėlynos spalvos marškinėliais su draugijos ženklu ant krūtinės ir asmens vardu ant nugaros. Juos draugijai dovanojo kraštietis Europos parlamento narys Zigmantas Balčytis.

Draugijos narių išvyką į Trajų rajoną parėmė pagėgiškio Seimo nario Kęsto Komskio labdaros ir paramos fondas.

 

 

 

 

Oresto Lidžiaus nuotr.

4 skaitytojų komentarai
Vytas 2010 rugsėjo 13d., 17:0185.206.80.84
Saunuoliai, taip toliau… Smagu, kad jums smagu

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Tadas 2010 rugsėjo 15d., 10:4984.32.215.23
Tai viena iš stipriausių Šilutėje asociacijų, kuri dirba kryptingai, turi tikslus ir stengiasi juos įgyvendinti. Sėkmės jums afganai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Ilona 2010 rugsėjo 15d., 12:3089.117.106.138

Jeigu ši asociacija tokia kryptinga , tai gal išsikeltų dar vieną tikslą:”IŠTIESTI RANKĄ SAVO LIKIMO DRAUGAMS KURIE PASLYDO, SAVO GYVENIMĄ SKANDINA TAURELĖJE.”

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Afganas 2010 rugsėjo 15d., 14:4884.15.147.154

Ilonai: Šilutės Afganistano karo dalyvių draugija – visuomeninė pelno nesiekianti organizacija, savo veiklą plėtojanti iš nario mokesčio ir paramos. Nei jos vadovas, nei valdybos nariai negauna jokio atlygio. Viena pagrindinių draugijos veiklos krypčių – organizacijos narių socializacija, kartu dalyvaujant kultūrinėje, švietėjiškoje ir kitokioje veikloje.
Šilutės Afganistano karo dalyvių draugija visada laukia naujų narių. Kontaktus rasite Lietuvos Afganistano karo dalyvių asociacijos, kurios viena iš steigėjų yra Šilutės draugija, tinklalapyje http://www.afganai.lt.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą