Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Cigarečių vagystės iš pasieniečių byla pagaliau pasiekė teismą

Publikuota: 2010 rugsėjo 10 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Generalinė prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje didelės vertės svetimo turto vagyste ir neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis kaltinamas Tauragės gyventojas D. K.

Daugiau kaip pusės milijono litų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys iš saugomo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės sandėlio buvo pavogtas 2007 metų pabaigoje, po Prezidento Valdo Adamkaus vizito į šią pasienio rinktinę. Į saugyklą buvo įsilaužta naktį, išgręžus spynos rakinimo mechanizmą.

Cigaretės buvo pakrautos į krovininį automobilį ir išvežtos. Tačiau jį su prekėmis tą pačią dieną sulaikė Pagėgių policijos pareigūnai.

Dėl cigarečių vagystės Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę, praėjusiais metais tyrimas buvo nutrauktas.

Ikiteisminis tyrimas Generalinėje prokuratūroje buvo atnaujintas šių metų birželį, po to, kai į ją kreipėsi LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Prokuratūra tai vadina naujomis aplinkybėmis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ikiteisminio tyrimo valdyba.

Už didelės vertės svetimo turto vagystę įtariamajam tauragiškiui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

1 skaitytojų komentaras
Audrius 2010 rugsėjo 13d., 14:22193.219.60.1

Perskaičius straipsnį supratau, jog vienas žmogus išnešė iš sandėlio dėžes su cigaretėmis, jas perkėlė per tvorą, po to sukrovė į ,,fūra” – visą tai atliko labai greitai ir, niekieno nepastebėtas, išvažiavo.
Skamba kaip mitas apie Heraklį.
Iš ties atliktas įspūdingas tyrimas, suprantama, jog tokio ..tyrimo” eigoje cigaretės nerastos…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą