Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Žemaičių Naumiesčio muziejuje pagerbti Laisvės gynėjai

Publikuota: 2016 sausio 18 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.Šilutės H. Šojaus muziejaus nuotr.

Sausio 13-osios įvykiai stipriai įsirėžė į lietuvių atmintį ir širdyje paliko ryškią žymę. Šiemet jau 25-ąjį kartą paminėta ši Lietuvos valstybei svarbi data. Ne išimtis ir Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Žemaičių Naumiesčio skyrius, kur sausio 12 dieną išreikšta padėka Lietuvos laisvės gynėjams.

Čia minėjimą pradėjo muziejininkė Valentina Pielikienė, kuri pristatė eksponuojamą parodą „Istorijos paralelės“. Muziejininkė susirinkusiesiems papasakojo apie 1918–1920 m. kovų už Nepriklausomybę sąsajas su Sausio 13-osios įvykiais.

V. Pielikienė pabrėžė simbolinę paminklo ,,Žuvusiems už Lietuvos laisvę“, esančio Žemaičių Naumiestyje, reikšmę naumiestiškiams.

Renginio metu pristatyta Antano Petroko Žemaičių Naumiesčio muziejui padovanota Lietuvos trispalvė, su kuria naumiestiškiai vyko prie Parlamento. Pademonstruota ir A. Petroko striukė, kuria jis vilkėjo tomis sausio dienomis 1991-aisiais budėdamas prie Seimo rūmų.

Gimnazistė Ieva perskaitė naumiestiškės, aktyvios sąjūdietės, sausio įvykių liudininkės Adelės Jankienės eiles, skirtas Parlamento gynėjams.

Šilutės Hugo Šojaus muziejaus inf.

Rašyti komentarą