Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: šilutiškiai pedagogai patirties sėmėsi Latvijoje

Publikuota: 2015 gruodžio 16 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.

Lapkričio mėnesį Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytojų, dalyvaujančių tarptautiniame Nord Plus programos projekte „Kinestetinio mokymo(si) įtaka mokinių ugdymo(si) kokybės gerinimui“, darbo grupė su darbiniu vizitu lankėsi Jūrmalos Slokas pagrindinėje mokykloje.

Susitiko penkių projekte dalyvaujančių mokyklų mokytojai. Susirinkimo tikslas – skleisti kolegialiąją patirtį, panaudojant mokymui ir mokymuisi skirtas atvirąsias mokyklos erdves, ieškoti naujų kinestetinio mokymo metodų panaudojimo galimybių.

Svečiai latvių mokiniams pravedė aštuonias pamokas apie šalis, iš kurių atvyko. Mokiniai ne tik pamatė ir išgirdo apie Estiją, Daniją, Lietuvą, bet žaisdami, judėdami pasitikrino savo anglų kalbos gebėjimus, įtvirtino įgytas žinias, įsitikino anglų kalbos, kaip bendravimo priemonės, reikalingumu ir svarba.

Kolegos stebino išmoningumu ir idėjų gausa. Mokytojai iš Danijos pristatė naujovę – QR kodo panaudojimą mokymo procese. Tai ir informacinės technologijos, ir išmaniojo telefono „legalizavimas“ pamokoje, ir mini orientacinės varžybos mokykloje. Kiti mokytojai mokė vieni kitus, kaip panaudoti ant grindų ar kieme nubrėžtą apskritimą – laikrodį – laikui nusakyti, anglų kalbai ar kampų rūšims mokyti. Visi prisiminė plokštumos koordinačių sistemą – gelbėjo nelaimės ištiktą laivą, žinodami jo geografines koordinates, pabuvo plokštumos taškais, vaizdavo įvairias tiesines funkcijas, nagrinėjo jų savybes. Vaikystėje žaistas „klases“ mokytojai taikė matematikai, kalboms, istorijai, dailei, chemijai mokytis. Tai tik dalis visų pademonstruotų ir aptartų kinestetinių mokymo(si) metodų.

Susirinkimo dienotvarkėje netrūko ir kultūrinių renginių. Slokas pagrindinė mokykla ir visa šalis lapkričio 18 dieną šventė Latvijos nepriklausomybės paskelbimo 97- ąsias metines. Projekto dalyviai mokykloje klausėsi klasikinės muzikos kūrinių, stebėjosi įvairaus amžiaus atlikėjų gausa, grožėjosi per Jūrmalą nusidriekusiu simboliniu šviesos keliu. Susitikimą baigė teatralizuota istorijos „pamoka“, kurioje visi projekto dalyviai buvo aktoriais ir istoriniais veikėjais viduramžių Jaunpils pilyje –muziejuje.

Atviros projekto partnerių pamokos, pademonstruoti kinestetinio mokymo metodai, idėjos, visa, ką kolegos pamatė ir patyrė Latvijos mokykloje, davė peno mokytojų vaizduotei, sužadino kūrybiškumą, norą geriau dirbti ir dalytis patirtimi. Pamario pagrindinės mokyklos projekte dalyvaujančių mokytojų grupė artimiausiu metu pasiūlys rajono mokytojams praktinius kinestetinio mokymo(si) užsiėmimus.

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytojos Rymantė Tylaitė ir Reda Bernotienė

Rašyti komentarą