Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės meras tarybos narių „durniais“ nevadina…

Publikuota: 2015 lapkričio 27 Kategorija: Nuo'monės

Pamario žemės kronikos motyvais.

Liutaurai Indriuška, Šilutės PSPC direktoriau, aktyvus liberalsąjūdieti, priplaukei: išleisk vandenį, džiovink irklus, tskant…

„Durna esi, kad nesupranti. Perskaityk, kas knygoje parašyta, ir viską sužinosi“, – maždaug taip kartą atkirto vienas iš mano mokytojų vidurinėje mokykloje vienai mergaitei, kai toji išdrįso užduoti jam klausimą iš praeitos temos.
Užtat mūsų meras “tvarkietis” Vytautas Laurinaitis ne toks.

Mūsų meras nesako „durna(-as) esi, kad nesupranti“.
Jis net nebesako „klausimai turi būti gerai apgalvoti“.
Tačiau gebėjimų nukreipti savivaldybės tarybos narius teisinga kryptimi prieš tai mano minėto mokytojo stiliumi užtenka ir jam.
„Pasiimkite mūsų strateginį planą, pasiskaitykite, kokia mūsų vizija yra. Yra labai aiškiai parašyta, – vakarykščiame posėdyje mokė meras savo klausimais apie Šilutės ateities viziją įkyrėjusią tarybos konservatorę Sandrą Tamašaukienę. – Ir neklaidinkim nei savęs, nei kitų, kad mes nežinom savo vizijos…“
Ir reikėjo gi tam S. Tamašauskienės bendrapartiečiui Zigmantui Jauniui užvesti kalbą apie rajono plėtros viziją.
Investicijų turizmo infrastruktūros plėtrai, mat, pasigedo.
Jeigu jis būtų patylėjęs, tai ir mero bendrapartietis Steponas Kazlauskas nebūtų išsižiojęs, kad turizmo plėtra jau nebėra mūsų prioritetas – esą tai buvo praeitame – 2007-2014 metų etape.
Ir laisvės sąjungiečiui Algirdui Gečui nebūtų iškilęs klausimas: „Tai išeitų, kad investicijos į prieplaukas – klaida?“
Tuomet ir vicemerui socialdemokratui Algirdui Balčyčiui nebūtų reikėję visiems aiškinti, kad visa ko pagrindas yra pinigai: jeigu ministerija skiria jų prieplaukai, kaip gali jos nestatyti.
Nors A. Gečo klausimo būta ir nelabai į temą: prieplaukos – žvejams, bet, anot mero, jeigu ką, jas bus galima naudoti ir turizmui, – tačiau tarybos laisvės sąjungiečio išprovokuotas vicemero pasisakymas daug ką paaiškina.
Kita vertus, gerai, kad Z. Jaunius, tas tarybos konservatorius, užvedė kalbą apie rajono strateginį planą.
Mat paaiškėjo, kad ne vienai S. Tamašauskienei būtų naudinga jį perskaityti.
Laiko tam galėtų skirti ir pats meras, ir jo bendrapartietis S. Kazlauskas.
Taip pat labai gerai, kad baigiantis posėdžiui Z. Jaunius palietė ir Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro temą.
Tai padėjo dar šiek tiek prasklaidyti rajono vadukų suplanuotą sveikatos priežiūros reformą Šilutėje gaubiančią dūminę uždangą.
Pasirodo, viskas daroma tik dėl ekonominių dalykų.
Juk negali būti taip, kad PSPC savo reikmėms ir toliau naudotų savo padalinio – Greitosios medicinos pagalbos uždirbtus pinigus – pernai „nunešė“ net 50 tūkst. litų.
Bus geriau, kai PSPC su visa GMP bus prijungta prie iš nuostolių niekaip neišlipančios Šilutės ligoninės – bent jau administracinio aparato sumažės.
Juolab kad, kaip tarybos nariams teigė meras, tokiai reformai pritaria ir sveikatos apsaugos ministrė, ir Seimo Sveikatos reikalų komitetas.
Ir jokios politikos.
Taigi, Liutaurai Indriuška, Šilutės PSPC direktoriau, aktyvus liberalsąjūdieti, priplaukei: išleisk vandenį, džiovink irklus, tskant…

Šviesaus ir šilto visiems savaitgalio.

Ir ko čia pykti,
Orestas

P.S. Labai prasmingai nuskambėjo vicemero A. Balčyčio sveikinimo žodžiai tarybos ir savivaldybės administracijos vardu merui 50-mečio proga „sveikatos tarnauti mums…“

Rašyti komentarą