Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tarp įtariamųjų kontrabanda – ir pasieniečiai

Publikuota: 2010 rugpjūčio 27 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai Šilutės rajone surengė kontrabandininkų gaudynes, kurių metu pasieniečiams teko panaudoti ir šaunamąjį ginklą.

Areštinėje atsidūrė septyni asmenys, siejami su neteisėtu rūkalų gabenimu, ir du Vileikių užkardos pasieniečiai, kuriuos demaskavo patys VSAT operatyvininkai.

Ketvirtadienį Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai bei Vileikių užkardos pasieniečiai ties Šilutės rajono savivaldybės Tatamiškio kaimu surengė pasalą.

VSAT pareigūnai stebėjo Rusijos pusėje palei Nemuno pakrantę plaukiojančią motorinę valtį. Netrukus ji priplaukė prie kranto, kur tuo pat metu privažiavo visureigis. Tolėliau išsidėstę pasieniečiai matė, kaip į valtį buvo pakrautos cigarečių dėžės ir ši su kroviniu pasuko Lietuvos teritorijos link.

Pažeidėjams priartėjus prie Lietuvos kranto, čia pastebėti lengvieji automobiliai „Audi B4“ ir „Volkswagen Passat“.

Toliau įvykiai Lietuvos pusėje priminė kovinio filmo scenarijų.

Kontrabandininkų valčiai VSAT pareigūnai kelią užtvėrė atskubėję tarnybiniu vandens motociklu „Sea-Doo Bombardier“. Joje buvę du asmenys šoko į vandenį ir ėmė plaukti Rusijos kranto link. VSAT operatyvininkas, stabdydamas pažeidėjus, iššovė šešis įspėjamuosius šūvius iš tarnybinio šautuvo „Winchester Defender“.

Tuo pat metu Lietuvos krante buvę du automobiliai pajudėjo į Lietuvos teritorijos gilumą. Juos pareigūnai nusivijo tarnybiniu visureigiu. Bėgliams ignoruojant pasieniečių reikalavimus sustoti, tolėliau buvę VSAT pareigūnai ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Netrukus automobilis „Volkswagen Passat“ rastas už vieno kilometro nuo stabdymo vietos. Likimo valiai paliktoje mašinoje pasieniečiai aptiko 15 dėžių cigarečių „Saint George Lights“. Visi 7 tūkstančiai 500 pakelių cigarečių buvo pažymėti rusiškomis banderolėmis.

Prie kranto, kur buvo priplaukusi kontrabandininkų valtis, rastos dar 6 dėžės cigarečių „Saint George“ ir „Jing Ling“.

Iš įvykio vietos sprunkantį automobilį „Audi B4“ pasieniečiai pasivijos ir sulaikė už maždaug keturių kilometrų nuo Nemuno. Mašiną vairavo 23 metų Šilutės rajono savivaldybės gyventojas.

Kartu su juo vyko keturi keleiviai – ten pat gyvenantys vyrai, kurių amžius yra 19 iki 24 metų. Neabejojama, kad šie asmenys dalyvavo gabenant neteisėtai į Lietuvą atplukdytą cigarečių krovinį.

Įvykio vietą iš oro išžvalgė ir VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio pilotai. Netoli nuo sulaikymo vietos pastebėtas stovintis automobilis „Volkswagen Golf“ ir link jo bėgantis asmuo. Jį pasieniečiai sulaikė. Paaiškėjo, kad bėglys taip pat yra Šilutės rajono gyventojas, 22 metų.

Tęsdami operaciją, vieno iš sulaikytųjų namuose Šilutės rajono Gaidelių kaime pasieniečiai atliko kratą. Jos metu įkliuvo 33 metų šilutiškis, taip pat siejamas su kontrabandos gabenimu. Visus septynis sulaikytus šilutiškius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Ketvirtadienį areštinėje atsidūrė ir du Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai. 21 ir 29 metų pareigūnus, kurie manoma, galėjo talkinti kontrabandininkams, demaskavo ir sulaikė jų kolegos – VSAT operatyvininkai.

Dėl kontrabandos gabenimo Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Automobiliai, valtis ir rastasis rūkalų krovinys – 10 tūkstančių 500 pakelių cigarečių – laikinai saugomi Vileikių užkardoje.

1 skaitytojų komentaras
baisu 2010 rugpjūčio 30d., 21:1578.61.145.25

baisu…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą