Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: pratęsiama akcija „Lašiša“

Publikuota: 2015 lapkričio 20 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.am.lt nuotr.www.am.lt nuotr.

Rugsėjo 7 d. prasidėjusi aplinkosauginė akcija „Lašiša“ truks iki gruodžio 1 d. Akciją nuspręsta pratęsti dėl šiemet vėliau prasidėjusios lašišinių žuvų migracijos ir neršto.

Pareigūnai ir toliau organizuos reidus ir budės prie upių, kuriomis migruoja ir kur neršia šios vertingos žuvys, stabdys ir tikrins įtartinas transporto priemones. Valstybinės aplinkos apsaugos inspektoriams talkins neetatiniai aplinkosaugininkai, Šaulių sąjungos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, policijos pareigūnai.

Aplinkosaugininkai primena, kad lašišų, šlakių ir upėtakių žvejyba, taip pat bet kokia žvejyba šių žuvų neršto vietose, draudžiama iki gruodžio 31 d. Už lašišos ar šlakio neteisėtą sugavimą gresia administracinė atsakomybė – bauda nuo 231 iki 579 eurų ir pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to, pažeidėjas turi atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą. Už vieną neteisėtai sugautą lašišą ar šlakį teks sumokėti daugiau kaip 630 eurų. Jeigu ši žuvis neteisėtai bus sugauta ichtiologiniame draustinyje ar rezervate, reikės sumokėti trigubai – daugiau kaip 1900 eurų.

Pastebėję brakonieriavimo atvejus, gyventojai ir žvejai kviečiami nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

www.am.lt inf.

Rašyti komentarą