Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė kratosi Minijos medkirčių

Publikuota: 2010 rugpjūčio 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Plynas medžių iškirtimas Minijos upės pakrantėse Lietuvos Venecija vadinamame kaime Šilutės rajone “Šilutės polderių” bendrovei atsirūgo ne tik šimtatūkstantiniu civiliniu ieškiniu, bet ir 6,6 mln. litų vertės sutarties praradimu.

Šilutės r. savivaldybės administracija nusprendė nutraukti su UAB “Šilutės polderiai” pasirašytą Minijos kaimo krantinių sutvarkymo projektavimo bei rangos darbų sutartį ir rengti naują konkursą iš ES fondų finansuojamam projektui vykdyti.

Pasak Šilutės r. savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjos Rasos Bičkauskienės, sutarties nutraukimo procedūra pradėta todėl, kad UAB “Šilutės polderiai” nesilaiko joje numatytų projektavimo terminų.

Esą Minijos kaimo krantinių sutvarkymo techninį projektą “Šilutės polderių” bendrovė Nuolatinei statybos komisijai derinti turėtų pateikti iki šio penktadienio, rugpjūčio 20 d. Tačiau pats techninis projektas dar nė nepradėtas rengti, o priešprojektiniai pasiūlymai vis dar derinami Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritoriniame padalinyje.

UAB “Šilutės polderiai” direktorius Rimantas Liatukas telefonu sakė “Šilutės ETA žinioms”, kad nesutinka su tokiu Savivaldybės sprendimu. Todėl rajono valdžiai parašė pretenziją. Kas joje rašoma, R. Liatukas neatskleidė.

Minijos kaimo krantinių sutvarkymo projektavimo darbai ėmė strigti po to, kai birželio pradžioje Lietuvos Venecija vadinamame kaime “Šilutės polderių” bendrovės medkirčiai Minijos upės pakrantėse nukirto apie 250 medžių.

Daugiau kaip 560 tūkst. litų civilinis ieškinys dėl galimai neteisėtai Mingėje iškirstų medžių jau pasiekė Klaipėdos apygardos teismą.

Kirsti medžius Minijos kaime leido Kintų seniūno Antano Kliženčio vadovaujama komisija. Ant leidimo taip pat pasirašė Šilutės r. savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Viktoras Bičkauskas, savivaldybės gamtosaugininkas Remigijus Rimkus ir tuometinis Nemuno deltos regioninio parko direktorius Nerijus Gricevičius.

Pastarasis už tai jau atleistas iš darbo.

Darbo artimiausiu metu gali netekti ir Mingės medkirčių “Šilutės polderių” bendrovės direktorius R. Liatukas.

Medžiai Minijoje buvo iškirsti rengiantis įgyvendinti iš ES fondų finansuojamą to kaimo krantinių sutvarkymo projektą. Jo vertė – apie 6,6 mln. litų.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjos R. Bičkauskienės teigimu, nutraukusi sutartį su UAB “Šilutės polderiai”, Savivaldybė skelbs naują konkursą projektavimo ir rangos darbams Minijos kaime.

5 skaitytojų komentarai
raimis 2010 rugpjūčio 20d., 09:1784.15.157.209
Gal kazkam buvo naudingas sis skandalas ir tarkim tikslas buvo nuimti UAB “Silutes polderiai” direktoriu R.Liatuka?…o politiku kadecijos baigiasi, reik kazkam vietos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

agentūra VBS 2010 rugpjūčio 20d., 09:2684.32.215.23
Kandidatai į R. Liatuko vietą: Jagminas (”Šilutės melioracija”), Girčius (”Stamela”). Bet laikinai. Vėliau – Laužikas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

hj 2010 rugpjūčio 20d., 22:24212.183.140.96

cia lauziko bajeriai

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Ekspertas 2010 rugpjūčio 22d., 11:5484.32.215.37

Šiame rašinyje yra paminėtas asmuo dėl kurio kaltės šia vasarą buvo aptikta daug kritusių žuvų Šyšos upėje.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

sekeja 2010 rugsėjo 8d., 18:4262.212.207.47

to: ekspertas.
aaa tai tas asmuo isdvasino zuvis?:DDD ar del nusenusiu polderiniu, kurios pjausto zuvis, jos “krito”? primenu:): jis del to pergyveno ir aiskino, kad reikia jas keisti, bet niekas negirdi… nu gal LAUZIKAS ka padarys:DDDD
laukiam!

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą