Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžia atsilieka nuo gyvenimo

Publikuota: 2015 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ruduo parodys, koks naujai išrinktų ir perrinktų naujai kadencijai Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių apetitas.

Neseniai kažkas pareiškė, kad dabartinės Šilutės rajono savivaldybės tarybos veikla – neteisėta, nes esą ji – taryba – dar nėra pasitvirtinusi naujo savo veiklos reglamento, o senasis dėl sumažėjusio tarybos narių skaičiaus – anksčiau buvo 27, o dabar tik 25, taip pat dėl pasikeitusio mero statuso ir kitų dalykų jau neatitinka esamos padėties.

Žinoma, tas žmogus pajuokavo. Juk visiems aišku, kad, susiklosčius tokiai situacijai, galioja aukštesnio lygio teisės aktas – vietos savivaldos įstatymas.

Ir tarsi nėra reikalo skubėti kažką keisti tarybos veiklos reglamente. Juolab kad ir mūsų rajono valdantieji lig šiol turėjo svarbesnių reikalų: reikėjo sutvirtinti valdančiąją koaliciją, išsidalijant valdžios postus, pasirūpinti, kad saviškiai neliktų be darbo ir pajamų.

Rajono valdžia tarybos veiklos reglamento tikrai nepamiršo. Bent jau taip teigia savivaldybės tarybos sekretorius Andrius Jurkus. Esą, kai tik visos tarybos frakcijos deleguos savo atstovus, mero potvarkiu bus sudaryta darbo grupė, kuri turėtų kompetentingai paruošti naująjį reglamentą. Tikimasi, kad tai bus padaryta iki rugsėjo gale vyksiančio tarybos posėdžio.

Rengiant naują reglamentą, iš naujo turės būti nustatytas ir didžiausios galimos išmokos tarybos narių išlaidoms, susijusioms su jų, kaip tarybos narių, veikla, apmokėti, dydis.

Praeitoje kadencijoje kiekvienas iš tarybos narių kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio ir transporto išlaidoms galėjo nurašyti iki maždaug 290 Eur per mėnesį, ir dažnas tarybos narys būtent šiuose veiklos baruose siekė maksimalių rezultatų.

Įdomu, kokius tikslus sau užsibrėš šios kadencijos rajono išrinktieji.

Rašyti komentarą