Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Vilties yriai Nemunu“: pirmieji išbandymai ir žygeivių palydėtuvės Rusnėje (nuotr.)

Publikuota: 2015 liepos 27 Kategorija: Aktualijos

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Paramos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui žygio baidarėmis dalyviai – rusniškis Domantas Laukevičius, šilutiškis Tomas Adomaitis ir klaipėdietis Kęstutis Kvaraciejus, nors vakar ir patyrė daug vargo, tačiau sėkmingai įveikė pirmąjį irklavimo etapą iš Klaipėdos į Rusnę, o šįryt žygeiviai jau patraukė aukštyn Nemuno upe galutinio tikslo – Druskininkų link.

Pirmoji diena: Klaipėda – Rusnė

Iš žygio „Vilties yriai Nemunu“ dalyvių dienoraščio feisbuke:
„Taigi. Pirmoji diena ir pats ilgiausias maršrutas – 64 km (26 km Kuršių mariose ir 38 km Vilhelmo kanalu, Minijos ir Atmatos upėmis). Pirmoji diena truko 14 valandų, tad Rusnėje buvome 2 val. nakties. Kuršių marios mus pasitiko priešpriešiniu ir šoniniu 12 m vėju ir bangomis. Tad 26 km Kuršių mariomis yrėmės 6 valandas. Turėjome krikštą Kuršių mariose ir auką Vėjopūčiui palikome, kad kitą kartą būtų palankesnis. Vienas iš dalyvių išgirdęs, kad iki Drevernos liko dar 2 km, apsivertė, nes jam pagailo Tomo, kuris itin norėjo išleisti nereikalingą skysti per žarnelę. Taip į marių dugną nugrimzdo kepuraitė, ir vienas iš dalyvių atsigaivino marių bangose. Pasiekę Dreverną buvome labai laimingi, nes gavome užuovėją ir pietus – salotų. Toliau yrėmės Vilhelmo kanalu į Miniją ir Atmatą. Kažkodėl Atmata prailgėjo ir, atrodė, niekaip negalėjome pasiekti tilto, bet… pasiekėme.

Esame skaudančiom rankom ir su mini defektais. Nuotaikos nuostabios. Nepamirštame, dėl ko šitas plaukimas ir – AUKOJAM: onkocentras.lt.“

Kilnus tikslas

Prieš srovę maždaug 500 km atstumą Nemunu, jei srovė ir priešinis vėjas nesugadins planų, žygeiviai planuoja įveikti per 10 dienų. Plaukimas tęsis nuo Klaipėdos iki Druskininkų.

Lig šiol didžiausios ir ilgiausios upės šalyje prieš srovę irkluodamas dar neįveikė nė vienas žygeivis, nes tai gana sudėtingas plaukimas, priklausantis nuo aplinkos sąlygų, reikalaujantis tvirto tiek psichologinio, tiek fizinio pasirengimo.

Pagrindinis plaukimo partneris – Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centras, kurio įkūrėjai skatina bei padeda onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms nenuleisti rankų ir kovoti su neganda.

Pakeliui D. Laukevičius, T. Adomaitis ir K. Kvaraciejus dar susitiks su Panemunės, Smalininkų, Veliuonos, Raudondvario, Kauno, Birštono, Alytaus, Merkinės bei Druskininkų gyventojais, kuriems pristatys onkologinio centro idėjas, paskatins paremti, pakvies prisijungti ir prie savojo plaukimo ar kitų Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro akcijų, kurių rengiama iš tiesų nemažai.

Be kita ko, siekiama, kad tai nebūtų vienkartinė akcija, kad kitais metais iššūkio estafetę perimtų kiti irkluotojai.

Kviečia aukoti

VšĮ Šv. Pranciškaus onkologijos centras.
Savanorių g. 4, Klaipėda, LT92291,
Įmonės kodas: 300502187,
AB DnB bankas,
Sąskaitos Nr. LT68 4010 0418 0033 2253,
SWIFT: AGBL LT2X,
Mokėjimo paskirtis: „Vilties yriai Nemunu“.

Žygeivių palydėtuvės Rusnėje

Šįryt žygio dalyviai buvo gražiai sutikti Pakalnės upės pakrantėje, prie klevo. Rusniškiai ne tik dosniai aukojo Šv. Pranciškaus onkologijos centrui, bet ir įdėjo vyrams šio to į kelionę, linkėdami jiems visokeriopos sėkmės.

Iš Rusnės žygeiviai išplaukė apie 10 val. Jeigu viskas klosis sėkmingai, galutinį šios dienos tikslą – Panemunę jie turėtų pasiekti vakare.

.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155867864310228.1073742021.410916130227&type=3

Informacija apie šį žygį kasdien bus atnaujinama jam skirtoje feisbuko paskyroje “Vilties yriai Nemunu”.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą