Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Seminaras Šilutėje „Senųjų kapinių priežiūra: metodika ir praktika“

Publikuota: 2015 liepos 23 Kategorija: Kultūra, Paveldas

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Rugpjūčio 19 d. Šilutės muziejuje, Lietuvininkų g. 36, rengiamas seminaras „Senųjų kapinių priežiūra: metodika ir praktika“, kuriame kviečiami dalyvauti savivaldybių seniūnai ar jų padėjėjai, atliekantys kapinių priežiūros darbus savavaldybių teritorijose, praneša asociacija „Šilutės gražinimo draugija“.

Seminaras organizuojamas įgyvendinant Lietuvos Evangelikų liuteronų bažnyčios konsistorijos VšI “Augustana” vykdomą tęstinį projektą “Neveikiančių ir riboto laidojimo liuteroniškų kapinių atnaujinimas ir priežiūra”, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros taryba.

Seminare bus aptariamos problemos, iškylančios dėl valstybės įstatymų ir paveldosaugos nuostatų, kurios numato kapinių priežiūros taisykles (Kultūros paveldo departamento vyriausioji specialistė Audronė Vyšniauskienė).

J. Basanavičiaus premijos laureatai, Mažosios Lietuvos kapinių tyrinėtojai Martynas ir Marija Purvinai supažindins su senųjų pamario krašto kapinių istorine ir kultūrine svarba Lietuvos ir Europos kontekste.

Išvykoje į Girininkų, Paliečių ir Šunelių kaimo kapines seminaro dalyviai bus supažindinti su praktiniu kapinių atnaujinimu, apribojimais ir jų sprendimais.

Dionizas Varkalis, Klaipėdos kalvystės muziejaus įkūrėjas, kapinėse kalbės apie metalo dirbinių atnaujinimo ir priežiūros galimybes, kalvis Darius Vilius parodys, kaip remontuoti vandalų sudaužytus špižinius kryžius.

Dail. Pavilas Sidaravičius, dirbantis gėlininkystės ir dekoratyvinio apželdinimo srityje, kalbės apie želdinių kontrolę ir priežiūrą senosiose kapinėse, kaip išvengti savaiminių ir greitai išsikerojančių augalų ir krūmų, kurie reikalauja daug darbo jų kontrolei ir priežiūrai.

Rašyti komentarą