Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintų muzikos festivalio konferencijoje – ateities perspektyvos

Publikuota: 2015 birželio 30 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Įvyko Kintų muzikos festivalio spaudos konferencija, kurioje buvo ne tik pristatyta muzikinė programa ir atlikėjai, džiaugtasi sėkminga festivalio plėtra, bet ir aptartos Kintų miestelio ateities idėjos.

Festivalio spaudos konferencijoje dalyvavo: Šilutės savivaldybės vicemeras Virgilijus Pozingis, Šilutės savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė, Kintų Vydūno kultūros centro direktorė Rita Tarvydienė, Kintų Romos katalikų parapijos klebonas Vytautas Tamašauskas bei Liuteronų evangelikų kunigas Mindaugas Žilinskas, Kintų muzikos festivalio direktorė Audra Juodeškienė bei festivalio meno vadovas ir kompozitorius Gediminas Gelgotas.

Labai aktyvioje diskusijoje p. V. Griškevičienė iškėlė būtinybę glaudžiau bendradarbiauti tarp festivalio įkūrėjų bei Šilutės savivaldybės tam, kad būtų kultūriškai ugdoma jaunoji karta bei užtikrintas ilgalaikis festivalio gyvybingumas. Tai, kad festivalis Kintuose ir bendradarbiavimas tarp institucijų yra būtinas ir prasmingas, pritarė ir p. R. Tarvydienė. Ji ypač pabrėžė įvairų profesionalaus meno sričių poveikį vietoje gyvenantiems žmonėms, ypač – jaunimui, kartu pažymėdama, kad Šilutės krašto žmonės yra jautrūs muzikai ir menui, ko gero, dėl juos supančios nuostabios gamtos grožio. Tai, kad reikia kuo daugiau kokybiškai dirbančių kultūros srityje profesionalų ir juos visus sutelkiančios idėjos bei bendradarbiavimo, pritarė visi konferencijos dalyviai.

Kintuose vyksta puikus pavyzdys tarp koncesinio bendradarbiavimo ir puikaus bendruomenių susivienijimo. Kun. V. Tamašauskas pasidžiaugė, kad pasirašius panaudos sutartį su Liuteronų evangelikų bendruomene dėl bažnyčios naudojimo katalikų bendruomenės religiniams tikslams, joje taip pat vyksta ir Kintų muzikos festivalis. Taip pat pavyko parengti ir laimėti Norvegijos paramą bažnyčios išorės rekonstravimo darbams, kurie tik pagerins sąlygas ne tik parapijiečių maldai, bet ir įgalins išsaugoti paveldo pastatą ateities kartoms. Tam pritarė ir kun. M. Žilinskas, puikiai jaučiantis savo parapijiečių palaikymą visuose kultūriniuose darbuose, viešinant Kintų miestelį, prisidedant prie įvairių darbų, gerinant paveldinių pastatų atstatymo darbus. Pasak jo, Kintų muzikos festivalis yra kaip visa tai jungianti grandis, pritraukianti į Kintus kuo daugiau žmonių, norinčių ne tik pasigrožėti pamario kraštu, bet ir muzikos bei kultūriniu paveldu.

Festivalio įkūrėja ir direktorė A. Juodeškienė džiaugėsi, kad renginys, gimęs iš asmeninės iniciatyvos, per ketverius metus tapo tarptautiniu bei pripažinimą pelniusiu festivaliu: „2014 m. Šilutės savivaldybė pripažino festivalį strateginiu reprezentaciniu renginiu. Taip pat šiais metais tapome EFA (Europos Festivalių Asociacijos) pilotinio projekto EFFE („Europa Festivaliams Festivaliai Europai“) nariu, kaip renginys, atitinkantis aukštus muzikinius kriterijus”.

Konferencijos dalyvių kalbą apibendrino Šilutės savivaldybės vicemeras V. Pozingis, pritardamas minčiai, kad Šilutės rajono strateginis uždavinys yra turizmo vystymas ir šis festivalis. Taipogi galimas puikus dialogas ir su religinėmis bendruomenėmis. Kaip parodė Kintų bendruomenės pavyzdys, su Žemės ūkio profsąjungomis reikia kalbėtis dėl stovyklos „Vėtrungė“ perdavimo į savivaldybės ir realias veiklas vykdančių žmonių rankas, kad visų sukurtas turtas būtų išsaugotas ateičiai.

Kompozitorius ir Kintų muzikos festivalio meno vadovas G. Gelgotas pristatė Kintų muzikos festivalio programą bei Lietuvos ir užsienio atlikėjus. Festivalis prasideda jau liepos 1 d. Į iškilmingą atidarymo šventę ketina atvykti ir Kultūros ministras p. Šarūnas Birutis, kuris labai palaiko profesionalios kultūros sklaidą regionuose.

Daugiau informacijos - www.kintaimusicfestival.com

Organizatorių inf.

1 skaitytojų komentaras
:))) 2015 birželio 30d., 13:5978.57.227.145
Didžiausia perspektyva Pozingis :) ižduos bet kada…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą