Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gaisrų nuostoliai Šilutėje šiemet išaugo pusantro karto

Publikuota: 2010 rugpjūčio 04 Kategorija: Gaisrai, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Per šių metų septynis mėnesius Šilutės rajone kilo 197 gaisrai, iš jų 23 – gyvenamuose pastatuose. Ugnis padarė nuostolių už 1 355 296,85 Lt, žuvo 2 žmonės, pranešė Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (toliau – PGT).

Vien per šių metų liepos mėnesį Šilutės rajonas degė 37 kartus, ugnis sunaikino turto už 421 134,7 Lt.

Pernai iki rugpjūčio 1 d. rajone buvo kilę 203 gaisrai, jų padaryta žala siekė 807 505 Lt.

Ugniagesiams labiausiai neramu dėl gaisrų daugiabučiuose namuose, nuo kurių dažnai nukenčia didelis skaičius žmonių. Ugnis sunaikina gyventojų turtą, palieka juos be pastogės.

Šilutės PGT išskiria šias pagrindines gaisrų gyvenamuose namuose priežastis: priešgaisrinių taisyklių nežinojimas ir nepaisymas, gyventojų, ypač vaikų, neatsargus elgesys su ugnimi, dujomis ir elektra, aplaidus bendrojo naudojimo patalpų eksploatavimas.

Kad būtų išvengta gaisrų daugiabučiuose namuose, ugniagesiai ragina gyventojus, bendrijų pirmininkus ir bendrijas eksploatuojančias įmones sutvarkyti bendrojo naudojimo patalpas, privažiavimo kelius ir aplinką.

PGT primena, kad bendrojo naudojimo patalpose – rūsių koridoriuose, laiptinėse draudžiama laikyti bet kokias medžiagas ar daiktus. Taip pat draudžiama savavališkai užtverti rūsio patalpas ir praėjimus. Rūsių koridoriai ir laiptinės turi būti švarūs ir užrakinti. Namų palėpėse nederėtų laikyti degių medžiagų.

Rašyti komentarą