Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje mažylių – it iš gausybės rago

Publikuota: 2015 gegužės 28 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Siekiant maksimaliai patenkinti vietų Šilutės rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose poreikį, kai kuriose iš jų iki naujų mokslo metų pradžios planuojama atidaryti naujų grupių.

Šilutės rajono savivaldybės vaikų priėmimo į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes vykdymo komisijai – pats darbymetis: sulaukta per 400 prašymų priimti vaikus į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes nuo naujų mokslo metų pradžios: 250 mažylių beldžiasi į Šilutės miesto vaikų darželius, apie 160 – kaimiškose vietovėse.

Anot rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Nemanienės, 354 vaikai jau nukreipti į jų tėvelių pageidaujamas įstaigas. Dviejose iš jų – Usėnų pagrindinėje mokykloje ir Žemaičių Naumiesčio mokykloje-darželyje iki naujų mokslo metų pradžios bus įsteigta po vieną naują grupę. Taip pat svarstoma galimybė vieną naują grupę įsteigti Vilkyčių pagrindinėje mokykloje, mat čia už durų yra likę 13 mažylių. Kitose įstaigose vietų deficitas žymiai mažesnis.

Mieste už pageidaujamo vaikų darželio vartų likusiems tėveliams siūloma pasirinkti kitą įstaigą, kurioje dar yra laisvų vietų.

Tačiau garantijos, kad visiems mažyliams užteks vietos ikimokyklinio ugdymo įstaigose, nėra. Anot V. Nemanienės, vienas kitas vaikas į jas gali ir nepatekti.

Išankstiniais duomenimis, ateinančiais mokslo metais ikimokyklinio ugdymo grupes Šilutės rajone turėtų lankyti gerokai per 1100 vaikų (dabar lanko 1097), o priešmokyklinio ugdymo grupes – apie 400.

Bet prieš akis visa vasara, ir situacija dar gali pasikeisti (esą jau dabar esama tėvelių, kurie metams atidėjo planus leisti savo atžalą į vaikų darželį). Todėl ir tikslūs pageidaujančiųjų lankyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes ir priimtųjų į jas skaičiai bus žinomi tik prieš pat Rugsėjo 1-ąją.

Rašyti komentarą