Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Šilutė – vienas gražiausių Lietuvos miestų

Publikuota: 2015 gegužės 22 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuva nėra tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. Čia daug nuostabių miestų, kurie yra įdomūs ir unikalūs, tačiau kažkodėl vis dar tenkinasi podukros statusu.

Lietuvos miestai turi ką pasiūlyti kiekvieno skoniui, rašo kelionių portalas Theculturetrip.com. Turistams iš viso pasaulio jis pristato 10 gražiausių Lietuvos miestų. Vienas iš jų – Šilutė.

Šilutė pristatoma kaip jaukus pamario krašto miestas, išsaugojęs savo urbanistinį vaizdą beveik nepaliestą dar nuo Pirmojo pasaulinio karo laikų. Jei reikėtų išrinkti spalvą, kuria apibūdintume šį miestą, tai būtų žalia. Tačiau visa apimančioje žalumoje negalima nepastebėti tokių architektūros pavyzdžių kaip Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčia.

Anot portalo, Šilutė atrodo vientisas ir puikiai „sutariantis“ su aplinka. Vienintelis kliuvinys – keletas Sovietų sąjungos laikus primenančių pastatų, kurie gali būti gražūs tik tokiu atveju, jei žaviesi Le Corbusieriu (Le Corbusier – šveicarų kilmės, prancūzų architektas ir rašytojas, Modernizmo architektūros pionierius, – red. past.).

Užsukus į Šilutę, kelionę patariama pratęsti Ventės rage, kur veikia Ventės rago ornitologijos stotis. Kasmet joje sužieduojama po 60-80 tūkst. paukščių.

Daugiau: 15min.lt: „10 gražiausių Lietuvos miestų ir miestelių“

1 skaitytojų komentaras
Neramu 2015 gegužės 23d., 12:5778.61.10.227
Kad tik Pozingis ar į jį panašūs vėl neužsimotų medžius iškirst. Neduokdie, dar sumanys tokių dabar madingų šūdmedžių (atleiskit, bet tikslesnio apibūdinimo nerandu) prisodinti…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 12 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą