Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejybos mėgėjai niekaip nepasimoko…

Publikuota: 2015 balandžio 29 Kategorija: Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės ir Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, taip pat Jūros aplinkos apsaugos agentūros inspektoriai, pasitelkę į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, vykdė sustiprintą žvejybos kontrolę Nemuno deltos regioniniame parke. Per praeitą savaitę surengta 15 reidų, kurių metu patikrinta 450 žvejų mėgėjų.

8 žvejai neturėjo žvejo mėgėjo bilieto, 10 – žvejo mėgėjo kortelės. 12 žvejų susigundė pagauti šiuo metu draudžiamų gaudyti karšių. Jiems tai daug kainuos: gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų, taip pat jiems teks atlyginti daugiau nei 2300 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą. Iš jų paimta 16 meškerių ir 3 skrituliai.

16 žvejų pažeidė Nemuno deltos regioninio parko reglamentą – statė automobilius ne tam skirtose vietose.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas ir toliau tęs sustiprintą kontrolę.

Žvejybos mėgėjams primenama, kad žvejoti Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose leidžiama ištisus metus, laikantis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Žvejo mėgėjo kortelės išduodamos parai, savaitei (7 d.) arba mėnesiui (30 d.). Žvejo mėgėjo korteles galima įsigyti per ALIS sistemą (www.alis.am.lt) arba visuose Perlo terminaluose. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ne daugiau kaip 7 kg bendro svorio žuvų. Nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį.

Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniai:
tai visi Nemuno deltos regioniniame parke esantys vandens telkiniai, išskyrus esančius Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kuršių marias tarp Atmatos ir Skirvytės upių mažesniu kaip 1 km atstumu nuo kranto, Kniaupo įlanką.

klrd.am.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
Tikrai 2015 balandžio 29d., 19:0978.61.103.241
rusai puola,o lietuviai žuvis augina rusams,traukia ruselis karšius ir garsiai gieda,rusija tėvynė mūsu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 0

Atsakyti

Vietinis 2015 gegužės 1d., 06:41194.110.220.242

Tik kažkodėl nesugaunami suvalkiečiai, kurie pas mus gado draudžiamu laiku karšius, krūmuose juos išvalo ir tuoj pat su mėsmale sumala. O ką inspektoriau įrodysi, kad tai karšis- nieko, o taip vyksta, juokinga ar ne.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą