Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lrytas.lt: Švėkšnos psichiatrijos departamente – masinis valymas

Publikuota: 2015 balandžio 24 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Dar šią savaitę valdininkams nusprendus, kad Švėkšnos specialiojo ugdymo centro nebeliks, mažą miestelį vėl blaško nauji vėjai. Psichiatrijos departamento Švėkšnoje darbuotojai vienas po kito atleidžiami ir siunčiami į gatvę. Kas paskatino išmesti daugybę metų dirbusius specialistus? Kokios atleidimų priežastys? Kur dėsis ligoniai?

Klaipėdos jūrininkų ligoninė patvirtino, kad Psichiatrijos departamente rengiamasi permainoms. Atstovai nurodė, kad nuo birželio 30 dienos nutarta naikinti neefektyviausiai dirbantį Psichiatrijos departamento Ribinių būklių skyrių ir jame esančius 20,75 etato. Taip pat bus atleidžiama dar 4,75 etato kitų skyrių darbuotojų.

Ligoninės atstovai teigė, kad su Švėkšnos specialiojo ugdymo centro pertvarka šis masinis atleidimas visiškai nesusijęs. Esą permainos būtinos dėl nuostolingos veiklos, nors pacientų čia netrūksta.

Daugiau: lrytas.lt: “Švėkšnos Psichiatrijos departamente – masinis valymas”

1 skaitytojų komentaras
socialinė 2015 balandžio 24d., 16:2978.61.11.158
Psichikos ligonių Lietuvoje daugėja. Patekti į šią ligoninę labai nelengva (žinau iš patirties). Gydymo terminai sutrumpinti, tenka išeiti pakankamai neišsigydžius ir t.t. Socialiai jautresnė ligoninės aplinka buvo, kai vadovavo šviesios atminties gyd. Vičius. Lietuvoje viskas keičiasi ne kad žmogui būtų geriau, bet kad biudžetui tektų mažesnės išlaidos: ne žmogus vertybė, o biudžetas…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą