Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: „Laiškas pavasariui“

Publikuota: 2015 balandžio 21 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Vaidos Nausėdaitės nuotr.Vaidos Nausėdaitės nuotr.

Balandžio 16 d. Kintų pagrindinės mokyklos 8-10 kl. ir Šilutės pirmosios gimnazijos Kintų skyriaus 3 kl. moksleivės, lydimos mokyklos socialinės pedagogės Jurgitos Tamošiūnienės ir Kintų filialo vyr. bibliotekininkės Vaidos Nausėdaitės, vyko į Šilutės socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų įstaigoje tarnybą. Ten jos susitiko su tarnybos lankytojais – protinę negalią turinčiais jaunuoliais.

Susitikimas organizuotas pagal Kintų pagrindinės mokyklos jaunimo iniciatyvų projektą „Sužinok! Daryk! Tobulėk!”, kurį finansavo Šilutės rajono savivaldybė.

Dieną prieš išvyką moksleivės rinkosi Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre ir savarankiškai ruošė dovanas – kepė pyragus, gamino atvirutes visiems socialinių paslaugų tarnybos lankytojams ir darbuotojams.

Socialinių paslaugų įstaigoje tarnyboje šio padalinio vadovė Reda Urbaitytė supažindino moksleives su centro veikla, patalpomis, kūrybinių darbelių gausa. Daugelis jų puošia centro erdves. Susitikimo tikslas – ne tik susipažinti su tarnybos veikla, bet ir su pačiais lankytojais, tad apžiūrėjus patalpas visi sėdo skanauti merginų pyragų ir pabendrauti.

Vien kalbų neužteko – nutarta rašyti “Laišką pavasariui”, siunčiant jam savo piešinius, kuriuose atsispindėjo tai, ko visi jau pasiilgę – šiluma, gėlės, paukščiai. Moksleivės ir tarnybos lankytojai tarpusavyje bendravo įvairiomis temomis, kartu rinkosi priemones, spalvas, piešė. Kūrybinio darbo metu netilo juokas, o ore sklandė nuoširdumo ir gerumo jausmas. Visi piešiniai sugulė į bendrą paveikslą – „Laišką pavasariui”. Šiuo metu jis puošia Kintų pagrindinės mokyklos fojė.

Įteikus kiekvienam lankytojui po rankų darbo atvirutę, jie atsidėkojo padovanodami spalvingą rankų darbo gėlių puokštę. Dovanos primins apie užsimezgusią Kintų pagrindinės mokyklos, Kintų bibliotekos ir Šilutės socialinių paslaugų įstaigoje tarnybos draugystę, o įgyta patirtis galbūt paskatins merginas studijuoti ar savanoriauti socialinių paslaugų srityje.

Kintų fil. vyr. bibliotekininkė Vaida Nausėdaitė

Rašyti komentarą