Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: žinių turnyre – duoklė Mažajai Lietuvai

Publikuota: 2015 balandžio 03 Kategorija: Kultūra, Paveldas

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai balandžio 2 d. jaunimą ir ne tik pakvietė dalyvauti draugiškame žinių turnyre „Mažoji Lietuva – etninės kultūros atlase“. Šis renginys, vykęs mokinių velykinių atostogų metu, įtrauktas į kultūros edukacijos savaitės „Menų dūzgės“ renginių programą.

Žinių turnyras buvo skirtas Mažosios Lietuvos kultūros ir istorijos paveldo, kuris yra unikalus ir savitas, tematikai. Išskirtiniai yra šio regiono architektūra, folkloras, papročiai, kulinarinis paveldas, drabužiai ir kt. O įvertinti šio etnografinio regiono grožį ir įvairiapusiškumą gali tik tas, kuris tai išmano, kuris ne tik apie tai skaitė, bet pats savo ausimis girdėjo.

Ketvirtadienio popietę turnyre dalyvavo penkios komandos skambiais pavadinimais: „Šilutės šaulių 8-oji kuopa“ (vyrai), „Kovinės nendrelės“ (Šilutės šaulių 8-osios kuopos merginos), „Šilutės lietuvininkai“, „Draugai“ bei komanda „Žiūrovai“, kurią sudarė į renginį atėję žiūrovai bei šaulių vadas Donatas Jaunius.

Komandos varžėsi keturiuose turuose: Mažosios Lietuvos kulinarinis paveldas, lietuvininkų tautiniai drabužiai ir gyventojų buitis, lietuvininkų tautosaka ir papročiai bei paskutinis turas – tarmės. Kiekviename ture buvo po dešimt klausimų. Paskutiniajame ture komandos turėjo pademonstruoti žinias apie tarmiškus žodžius, nes reikėjo burtų keliu ištrauktuose lapeliuose surašyti jų reikšmes.

Pasibaigus žaidimui ir susumavus visų turų rezultatus paaiškėjo, kad visų komandų žinios apylygės ir rezultatai skyrėsi tik vienu ar dviem taškais. Šiek tiek pirmavo komanda draugišku pavadinimu „Draugai“ (Kristina, Danguolė, Mykolas ir Domas). Visoms komandoms įteikti saldūs prizai.

Renginio dalyviai, pasitikrinę žinias apie Mažąją Lietuvą beis užinoję naujų dalykų, žinių turnyrą baigė puikios nuotaikos bei kupini gerų emocijų.

Dalia Vasiliauskytė, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka

.

Rašyti komentarą