Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nepasiturintiems – kompensacijos ir už elektrą

Publikuota: 2010 liepos 22 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Irmanto Sidarevičiaus, ve.lt, nuotr.Irmanto Sidarevičiaus, ve.lt, nuotr.

Siekiant palengvinti nepasiturinčių šeimų ir vienišų žmonių gyvenimo sąlygas, bus siūloma jiems kompensuoti dalį elektros energijos išlaidų, vieniems gyvenantiems asmenims padidinti socialinę piniginę paramą, o besimokančių vaikų gaunamas stipendijas neįtraukti į bendras šeimos pajamas, kad jos neprarastų teisės gauti tokią paramą.

Be to, asmenys, laukiantys socialinio būsto, galės įgyti teisę tokį būstą nuomotis iš privačių asmenų, jaunoms šeimoms numatomos kompensacijas už būsto nuomą.

Tokie siūlymai numatyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) baigiamame rengti Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimos ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo pakeitimo įstatymo projekte. Rudenį jis bus teikiamas Vyriausybei.

Siūlyti kompensuoti dalį elektros energijos išlaidų vienišiems asmenimis ir šeimoms, kurie turi teisę gauti piniginę socialinę paramą, nuspręsta įvertinus nuolat didėjančias elektros energijos kainas ir tai, kad šios išlaidos sudaro vieną iš didesnių visų komunalinių mokesčių dalį. Bus siūloma vienam gyvenančiam socialiai remtinam žmogui kompensuoti 40 kilovatvalandžių (kWh) elektros per mėnesį, o šeimai – 60 kWh.

Siekiant, kad šeimos, kuriose yra besimokančių vaikų, neprarastų teisės gauti piniginę socialinę paramą dėl jų gaunamų stipendijų, bus siūloma, kad ne tik socialinės stipendijos, bet ir kitos studentų gaunamos stipendijos nebūtų įskaitytos į bendras šeimos pajamas. Tai galiotų aukštųjų bei profesinių mokyklų studentams ir mokiniams.

Taip pat bus siūloma skirti kompensacijas ir būstą nuomojančioms jaunoms šeimoms, kurios neturi nuosavo būsto. Šiuo metu teisę į kompensacijas turi tik tie žmonės ir šeimos, kurie yra deklaravę gyvenamąją vietą būste, todėl bus siūloma įtvirtinti teisę į kompensacijas ir būstą nuomojantiems asmenims.

Vieniši žmonės gali tikėtis sulaukti didesnės socialinės paramos.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą