Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mažieji Švėkšnos „unabomberiai“ nerimsta

Publikuota: 2015 kovo 26 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Ne pačias geriausias dienas pastaruoju metu išgyvenančio Švėkšnos specialiojo ugdymo centro auklėtiniai toliau šokdina Lietuvos specialiąsias tarnybas pranešimais apie neva užminuotus oro uostus.

Vos prieš mėnesį, vasario 22 d., vienas iš tokių „unabomberių“, dešimtmetis Švėkšnos specialiojo ugdymo centro auklėtinis sukėlė ant kojų „Aro“ išminuotojus, pranešęs telefonu apie neva Klaipėdos rajono Dirvupių kaime esančiame oro uoste padėtą sprogmenį („Švėkšnoje sulaikytas mažametis “unabomberis”“), o užvakar, kovo 24 d., pastarojo „žygdarbį“ pakartojo trim metais vyresnis jo likimo brolis, kuris Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos padaliniui pranešė, kad užminuotas Vilniaus oro uostas, o jo teritorijoje vaikšto peiliu ginkluotas vyras.

Pastaruoju atveju greitai buvo nustatyta, kad skambinta iš uostamiesčio, todėl ikiteisminis tyrimas pavestas Klaipėdos pareigūnams. Į pagalbą buvo pasitelkti ir Skuodo rajono policijos komisariato darbuotojai.

Trečiadienį priešpiet policijos pareigūnai jau žinojo, iš kurios Klaipėdos miesto gatvės ir kurio namo buvo skambinta, o dar po valandos buvo išaiškintas ir kaltininkas.

Pasirodo, susprogdinti oro uostą grasino Kurpių gatvėje įsikūrusios Respublikinės Klaipėdos ligoninės psichiatrijos filiale besigydantis trylikametis Švėkšnos specialiojo ugdymo centro auklėtinis. Taip jis pasielgė norėdamas paišdykauti. Pas jo palatos draugą vienuolikmetį skuodiškį policijos pareigūnai aptiko mobiliojo ryšio telefoną, nors pacientams minėtoje ligoninėje yra draudžiama juos laikyti ir bet kada naudotis.

Po apklausos šis nepilnametis iš uostamiesčio išvežtas į Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą. Tačiau baudžiamoji atsakomybė dėl jauno amžiaus jam negresia.

Parengta pagal 15min.lt inf.

Rašyti komentarą