Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savo pajamas jau deklaravo per 3000 Šilutės rajono gyventojų

Publikuota: 2015 kovo 25 Kategorija: Pranešimai

Startavus elektroniniam deklaravimui, pajamas deklaravo per 27 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, sulaukta apie 0,6 tūkst. turto deklaracijų bei apie 1,9 tūkst. prašymų skirti kaip paramą dalį nuo 2014 m. pajamų sumokėto mokesčio pasirinktiems paramos gavėjams ir politinėms partijoms.

Elektroniniu būdu pateiktų deklaracijų skaičius, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, apskrityje išaugo vidutiniškai 35 proc., o paramos prašymų – 61 proc.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau –Klaipėdos AVMI) informuoja, kad startavus elektroniniam pajamų ir turto deklaravimui vien per pastarąją savaitę pajamas, pateikdami Metinę pajamų deklaraciją (GPM308 formos 3 versiją), deklaravo per 3 tūkst. Šilutės r. gyventojų, trečdaliu daugiau nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Kiek vangiau įsibėgėja turto deklaravimas, mažiau pateikta ir prašymų skirti kaip paramą dalį nuo 2014 m. pajamų sumokėto mokesčio pasirinktiems paramos gavėjams ir politinėms partijoms. Elektroniniu būdu pateiktų pajamų deklaracijų skaičius Šilutės r. šiemet išaugo 34 proc., paramos prašymų – 18 proc.

„Šiemet Klaipėdos krašto gyventojai kur kas aktyvesni ir, kas svarbu, renkasi patogiausią ir saugiausią elektroninį deklaravimo būdą per VMI Elektroninio deklaravimo informacinę sistemą (EDS). Ypač pastebimai suaktyvėjo prašymų dėl paramos skyrimo teikimas elektroniniu būdu, pvz., Skuodo r. gyventojai net 98 proc. prašymų šią savaitę pateikė per EDS, Palangos m. – 81 proc., Klaipėdos r. – 77 proc.“,- sakė Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė, atkreipusi dėmesį, kad gyventojai noriai naudojasi ir VMI įdiegta naujove – išmaniesiems įrenginiams skirta programėlė „e.VMI“.

Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį, kad iki gegužės 4 d., gyventojai, kurie turi pareigą deklaruoti metines pajamas, turi pateikti ir pajamų deklaraciją, nes pajamų nedeklaravus iki nustatyto termino, paramos prašymai nebus tenkinami. Primename, kad pajamas deklaruoti privalo gyventojai, įregistravę individualią veiklą ar turėję verslo liudijimus, net ir tuo atveju, jei pajamų negavo; ūkininkai ir jų partneriai; gavę pajamų už parduotą ar kitaip perleistą nuosavybėn turtą; gavę kitokių pajamų. Šiemet pirmą kartą, panaikinus lengvatas, mokestį reikės sumokėti ir už tam tikrą palūkanų ir vertybinių popierių pardavimo pelno dalį, gautą 2014 metais.

Gyventojai, kurie praėjusiais metais naudojosi nepamokestinamuoju pajamu dydžiu (NPD) turėtų pasitikrinti, ar jiems nebuvo pritaikytas per didelis metinis NPD ir dėl to neatsirado papildomai mokėtinas pajamų mokestis arba, perskaičiavus metinį NPD, atsirado galimybė dalį susigrąžinti. Be to, susigrąžinti dalį mokesčio gali ir gyventojai, 2014 m. nepasinaudoję papildomu NPD už auginamus vaikus, mokėję gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, mokesčius už studijas.

Klaipėdos AVMI primena, kad visą informaciją apie pajamų deklaravimą galima rasti adresu http://www.vmi.lt/cms/2014-gyventoju-pajamu-deklaravimas; VMI specialistų konsultacijos pajamų ir turto deklaravimo, įvairiais mokesčių klausimais teikiamos paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus. Informaciją apie VMI veiklą galite sekti ir socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Klaipėdos AVMI inf.

Rašyti komentarą