Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Seniūnija Vilkyčiuose – ne taip greitai

Publikuota: 2015 kovo 24 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silaine.lt nuotr.silaine.lt nuotr.

Vietos gyventojų apklausos dėl seniūnijos steigimo Vilkyčiuose rezultatus tvirtinsiančiai Šilutės rajono savivaldybės tarybai siūloma pirma sulaukti naujos seniūnijos steigimo ekonominio-finansinio pagrindimo, o tik po to svarstyti, ar jos reikia. Juolab kad šių metų biudžete nenumatyta lėšų naujam administraciniam padaliniui išlaikyti.

Savivaldybės administracijos manymu, Vilkyčių seniūnijos steigimo ekonominis-finansinis pagrindimas turėtų būti parengtas iki šių metų liepos 1 d., o pati seniūnija, jeigu vis dėlto būtų nuspręsta, kad jos reikia, galėtų būti steigiama nebent tik nuo kitų metų pradžios.

Savivaldybės administracijos duomenimis, vienos seniūnijos išlaikymas rajono biudžetui atsieina vidutiniškai iki 38 tūkst. eurų (apie 130 tūkst. Lt) per metus.

Sprendimo projektas dėl vietos gyventojų apklausos rezultatų jau šį ketvirtadienį bus svarstomas Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdyje.

Apklausoje dėl naujos seniūnijos steigimo savo valią pareiškė iš viso 431 (33,7 proc.) rinkimų teisę turintis apklausos teritorijos gyventojas. Iš jų 340 (beveik 79 proc.) pritarė naujos seniūnijos steigimui, 91 (apie 21 proc.) pasisakė „prieš“. Daugiau - “Būti ar nebūti seniūnijai Vilkyčiuose?”

1 skaitytojų komentaras
taip 2015 kovo 25d., 07:5283.181.135.111
Silutes valdininkai neturi jokio supratimo apie rajono valdyma, pirma isteigs seniunija po to atliks finansine-ekonomine analize. Gyventoju apklausa atlikta klastojant dokumentus ir pazeidziant istatymus , lygiai taip pat kaip ir rajono rinkimai .
Apklausai vadovavo ta pati sutve TT, socdemai , valstieciai ir kaimo plikbajoriai.
Nieko gero…..

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą