Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Naumiestis Žalgirio mūšio sukaktį įamžino akmenyje (nuotr.)

Publikuota: 2010 liepos 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Sekmadienį Žemaičių Naumiestyje, Dariaus ir Girėno parke, atidengtas naujas paminklinis akmuo, skirtas Žalgirio mūšio 600 metų sukakčiai.

Paminklinį akmenį puošia stilizuota saulė su Žalgirio mūšio metais ir Gedimino stulpais. Ją iš juodo metalo nukalė kalvis Dainius Šarkus iš Pavilnučio kaimo (Švėkšnos sen.).

Kitoje akmens pusėje pritvirtinta metalinė lentelė, joje išraižyta pagrindinio paminklo fundatoriaus Rimanto Cibausko pavardė.

Priešpiet Naumiesčio seniūnijoje vyko diskusija “Laikas, įvykiai ir žmonės”, kurioje pagrindinį pranešimą skaitė šilutiškis istorijos mokytojas, rajono tarybos narys Algirdas Gečas. Arkangelo Mykolo bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios.

Iš maldos namų šventinė eisena patraukė Dariaus ir Girėno gatve paminklo Žalgirio mūšio 600 – osioms metinėms link.

Kitų rajono seniūnijų atstovai į paminklo atidengimo ceremoniją atvyko su savo vėliavomis. Šventinį maršą pūtė Šilutės meno mokyklos orkestras “Pamarys”, dainavo Klaipėdos miesto choras “Aukuras”.

Iš senovinės patrankos buvo iššautos trys salvės: Žalgirio mūšio ir kunigaikščio Vytauto garbei; už Lietuvos Respubliką ir jos Prezidentę Dalią Grybauskaitę; už atkurtos Lietuvos nepriklausomybės 20 – metį.

Naumiestiškius ir miestelio svečius linksmino kaimiškos muzikos ansamblis “Jonis”.

 

 

 

 

 

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą