Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: leidimai žvejoti stintas graibštais – jau ir “Perlo” terminaluose

Publikuota: 2015 vasario 27 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nuo vasario 28 d. leidimus limituotai stintų žvejybai tinkliniais samčiais Nemune, Skirvytėje, Pakalnėje, Auštumaloje ir Minijoje, taip pat nuo Palangos tilto ir upinių nėgių žvejybai bučiukais Minijoje, Šventojoje (pajūrio), Karaliaus Vilhelmo kanale, Akmenoje-Danėje, Nemune ir Kuršių mariose jau bus galima įsigyti ne tik elektroniniu būdu, bet ir loterijos „Perlas“ terminaluose.

Ši galimybė, pasak aplinkos viceministro Lino Jonausko, sudaryta, atsižvelgus į garbų daugumos pageidaujančiųjų žvejoti minėtais būdais amžių ir tai, kad jie gyvena kaimuose ir nesinaudoja elektronine bankininkyste.

Stintų žvejyba tinkliniais samčiais ir nėgių – bučiukais yra organizuota Nemuno žemupio upėse, puoselėjant senas žūklės tradicijas. Taip žvejoja tik vietiniai pamario gyventojai. Senieji palangiškiai mėgsta tinkliniu samčiu gaudyti stintas nuo Palangos tilto.

Iki šiol leidimus limituotai stintų ir nėgių žvejybai buvo galima įsigyti tik elektroniniu būdu – naudojantis Aplinkosaugos leidimų informacine sistema. Galimybė juos pirkti loterijos „Perlas“ terminaluose išvaduos senuosius žvejus mėgėjus nuo papildomų rūpesčių.

Kadangi „Perlo“ terminale įsigytame leidime yra nurodomas laikas, kada jis pirktas, žvejas su tuo leidimu gali žvejoti ne kalendorinę parą (iki tos dienos 24 val.), bet 24 valandas nuo tada, kai įsigijo leidimą.

Vienos žvejybos tinkliniu samčiu metu galima sugauti ne daugiau kaip 15 kg stintų.

Nors limituota stintų žvejyba graibštais leidžiama nuo kovo 1 d., tačiau šios laibašonės nelabai teskuba į Nemuno žemupį. Anot Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Stanislovo Sudeikio, vieną kitą stintą meškeriotojai jau sugauna, tačiau kol kas tik Minijos upėje.

Parengta pagal am.lt inf.

Rašyti komentarą