Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kariai savanoriai tobulina įgūdžius

Publikuota: 2015 vasario 23 Kategorija: Gyvenimas

Edvardo Lukošiaus nuotr.Edvardo Lukošiaus nuotr.

Sausio mėnesį Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės, 305 pėstininkų kuopos kariams savanoriams prasidėjo kovinio parengimo pratybos. Kuopos vadas kapitonas Gediminas Lapinskas pristatė šių metų kovinio rengimo planą, kurio pagrindinis uždavinys – tobulinti puolimo veiksmus. Neseniai tarnybą kuopoje pradėję kariai savanoriai buvo supažindinti su tarnybą reglamentuojančiais teisės aktais ir įsakymais, 305 pėstininkų kuopos veikla, tradicijomis ir taisyklėmis.

Šį savaitgalį 305 pėstininkų kuopos kariai savanoriai tęsė kovinio parengimo pratybas.

Vasario 21 d. pratybos vyko kuopos dislokacijos vietoje. Šį kartą tarnybą kuopoje pradėję kariai savanoriai bei kuopos senbuviai buvo supažindinti su ryšių technika ir jos panaudojimo galimybėmis.

Pasak kuopos vado, ryšiai kariuomenėje dažnai laiduoja atskirų kautynių ir net viso karo eigą. Nežinojimas, kur randasi viršininkas, kur kaimyninės dalys, kur priešas, kur atsarga iššaukia veikimo nedrąsumą, svyravimą, o svyruojantis, nedrąsus žygis reiškia jau pusiau pralaimėtą dalyką.

Į 305 pėstininkų kuopos dislokacijos vietą Armalėnuose atvyko KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Štabo aptarnavimo kuopos kariai, kurie karius savanorius supažindino su turima ryšių technika ir jos panaudojimo galimybėmis.

Šilutės kuopoje, kuri suformuota pagal administracinį paskirstymą, yra apie 100 karių savanorių ir jų gretos vis gausinamos. Kariai savanoriai žino, kaip reikėtų sutikti grėsmes. Jie sistemingai vykdo įvairaus rango pratybas. Pratybos yra nelengvos ir sudėtingos, nes to reikalauja nerami tarptautinė padėtis ir įvykiai Ukrainoje. Todėl tenka „kariauti“ profesionaliai, naudojant šiuolaikinius ginklus ir sausumos karinę techniką.

Kario savanorio tarnyba suderinama su civiliniu darbu, mokslais ar studijomis. Per metus karys savanoris vidutiniškai pratybose praleidžia apie 30 parų. Mokymai dažniausiai rengiami savaitgaliais, tačiau įvairūs kursai ir ilgesnės trukmės pratybos vyksta ir darbo dienomis. Kariams savanoriams finansiškai kompensuojamas tarnybos metu praleistas laikas, apmokamos išlaidos, susijusios su atvykimu į tarnybą.

Edvardas Lukošius

Rašyti komentarą