Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prezidentūra išgirdo rusniškių pagalbos šauksmą

Publikuota: 2015 vasario 23 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Rusniškiai laukia nesulaukia, kada potvynio apsemiamame kelyje iš Šilutės į Rusnę bus pastatyta estakada. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Rusniškiai laukia nesulaukia, kada potvynio apsemiamame kelyje iš Šilutės į Rusnę bus pastatyta estakada. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

LR Prezidento kanceliarija, gavusi Rusnės bendruomenės “Rusnės sala” kreipimąsi dėl estakados kelyje iš Šilutės į Rusnę statybos, persiuntė jį LR Vyriausybės kanceliarijai kartu su prašymu išnagrinėti jį pagal savo kompetenciją ir atsakyti į pareiškėjų keliamus klausimus.

Rusnės bendruomenė “Rusnės sala” į Prezidentę Dalią Grybauskaitę kreipėsi šių metų vasario pradžioje. Tuo pat metu internete buvo pradėti rinkti peticiją “Už Rusnės estakadą” palaikančių gyventojų parašai. “Šilutės ETA Žinios” apie tai rašė vasario 6 d. str. “Estakados niekaip nesulaukiantys rusniškiai beldžiasi į Prezidentės širdį (pasirašyk peticiją ir tu)”.

Praeitą penktadienį, vasario 20 d., rusniškiai sulaukė pranešimo iš LR Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio. Pastarasis, vykdydamas Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus pavedimą, Prezidento kanceliarijos ir rusniškių raštus persiuntė Vidaus reikalų, Susisiekimo ir Finansų ministerijoms bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos, prašydamas visiems kartu išnagrinėti Rusnės bendruomenės prašymą ir informuoti apie priimtus sprendimus.

Sprendimų dėl taip vadinamos Rusnės estakados jau kuris laikas laukia ir Šilutės rajono savivaldybės vadovybė. Vasario 9 d., atsiskaitydami Šilutės seniūnijos bendruomenei už nuveiktus darbus, rajono savivaldybės vadovai pranešė gerąją naujieną, kad artimiausiu metu Susisiekimo ministerijoje, dalyvaujant ir Šilutės r. savivaldybės atstovams, bus sprendžiama, kokią estakadą projektuoti (”Šilutės ETA Žinios”, “Gerų naujienų metas”). Tačiau, kaip šiandien teigė savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis, jokių naujienų iš ministerijos dėl estakados projektavimo lig šiol nesulaukta.

Estakada vieną kartą jau buvo pradėta projektuoti (Šilutės r. savivaldybės administracijai tuo metu vadovavo Šarūnas Laužikas). Ir už projekto pusfabrikatį jau buvo sumokėta – visas ketvirtis milijono litų. Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas Šilutės rajono savivaldybės administracijos sutartį su UAB „Tiltų ekspertų centras“ dėl estakados techninio projekto parengimo pripažino negaliojančia, ir projektavimo darbai buvo nutraukti (“Šilutės ETA Žinios”, “Estakados projektavimo sutartis – negaliojanti”).

Susijęs: “Blogi tie Šilutės liberalai. Labai blogi…”

6 skaitytojų komentarai
Vilte 2015 vasario 23d., 18:5478.61.15.1
Na cia ne bent pries rinkimus tokie pasidziaugimai gali buti. Elementariai institucija viena kitai rastus pasiuntinejo, o sajudis jau mato estakada….
Beja O kur uzrasas politine reklama? Rusnes salos bendruomenes pirmininkas – kanditatas i taryba – Raimundas Pliksnys….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 9

Atsakyti

Kas užmokėjo? 2015 vasario 24d., 09:47188.69.194.115
Kas jums, Vilte, užmokėjo už reklamą, kad čia pavardes pradėjote rašyti? Ar turite pasitvirtinusi įkainius? Kodėl reklamuojate Plikšnį? Orestas tik rusniškiams svarbia info pasidalino, o jūs agitaciją varote…
:)
Be pykčio, be pykčio…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

rusne 2015 vasario 23d., 22:4378.61.167.104
Ne tik Raimondas Pliksnys kandidatas i taryba, bet ir bendrapartiete ,kaimo turizmu uzsiimanti Dalia Drobniene.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Bernardas 2015 vasario 24d., 08:4388.119.253.65
Tai pagaliau. Jeigu patys ims krutėti dėl tos estakados , tai gal ir kitus išjudins. Gerai, kad kandidatuoja. Taryba ir yra tam , kad svarstytų reikia ar nereikia, o jeigu reikia tai kokią statyti estakadą. Išsirinkite savo tarybos narius ir žinosite, kad kaži kam tas klausimas rūpi.
O ne taip, kaip pamenu, atvažiavę socdemai pareiškė, jog tai ,,egzotikos ir Rusnės išskirtinumo ” klausimas. Atceit: ,, pasistatysit estakadą ir Rusnė taps kokiais nors Siesikais ar dar kuo nors.”
Jei estakados nenorit – žionot už ką balsuoti. Jei norit – žinot taip pat.
Sėkmės priimant sprendimus.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 6

Atsakyti

rusnė 2015 vasario 24d., 10:10193.219.185.14
Žmonės gerieji, ar bent kur ir bent kada įžvelgsite gerą, o ne visur vis kyšančias kažkieno ausis? Patys ką nors darykit. Bet visi gudrūs tik kritikuoti. Šaunuoliai mūsų Dalia ir Raimondas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

2015 vasario 24d., 11:2982.135.211.179
tikrai balsuosiu už Rusniškius man jie patinka ir aš jais tikiu. Mes tik ieškome visame kame blogio, pasižiūrėkime kiekvienas į veidrodį, jeigu esame sveiko proto vargu ar atvaizde
išvysime šventajį-ą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą