Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lrytas.lt: Ventės rago švyturio „kepurė“ grįžo į savo vietą

Publikuota: 2014 lapkričio 29 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pusantro mėnesio kruopštaus kvalifikuoto darbo – ir meistriškai nušlifuoto metalo cilindrinė dalis su kupolu ir turėklais apjuosta apžvalgos aikštele ketvirtadienį buvo pakelta ten, kur nuo 1863 metų stovėjo – ant Ventės rago švyturio viršūnės, kuri nuo spalio vidurio šiemet dunksojo be apžvalgos aikštelės, žibinto ir balto kupolo stoginės su bumbulu virš jos, rašo Aldona Aleksėjūnienė str. “Istorinė Ventės rago švyturio „kepurė“ grįžo į savo vietą” portale lrytas.lt.

Iki šio rudens švyturio viršūnės stoginė ir apžvalgos aikštelė nė karto nebuvo pajudinta ar remontuota. Bumbulo metale žiojėjo kiauryminės skylės. Nežinia kas ir kada jį suvarpė nežinia kokiomis kulkomis ar šratais. Gal tai Antrojo pasaulinio karo žaizdos, spėliojo vietos žmonės.

„Malonu, kad restauratoriai Klaipėdoje jau baigė darbą ir ketvirtadienį atvežė atnaujintą švyturio anstatą, kuris pusantro šimto metų čia tarnavo kyšulio ir Kuršių marių priekrančių panoramos apžvalgai, taip pat – kranto orientyru, kelrodžiu keliaujančiajam per ūkanotas marias“, – sako Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys.

Daugiau: lrytas.lt: “Istorinė Ventės rago švyturio „kepurė“ grįžo į savo vietą”

.

Rašyti komentarą