Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiški, padėk savo valdžiai nesuklysti

Publikuota: 2014 lapkričio 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės miesto integruotos teritorijos vystymo 2014-2020 m. programą (toliau – programa) kartu su konsultantais rengiančiai Šilutės rajono savivaldybei reikalinga visuomenės pagalba sprendžiant, kaip geriau panaudoti miesto infrastruktūros plėtrai iš ES fondų numatytus skirti maždaug 24 mln. litų.

Praeitą ketvirtadienį programos projektas buvo pristatytas ją rengusių darbo grupių nariams. Dalyvavo ir papildomus milijonus Šilutei ketinančios skirti LR Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamento direktorius Arūnas Plikšnys. Programos projektą pristatė konsultantai iš UAB “Ademo grupė”, kuriai už programos parengimą žadama atseikėta daugiau kaip 78 tūkst. litų. Pastabų programos projektui turėjo ne tik svečias iš ministerijos, bet ir kai kas iš Savivaldybės tarybos bei miesto visuomenės atstovų („Šilutei suteikta istorinė galimybė. Ar sugebėsime ją tinkamai išnaudoti?“).

Tuomet buvo nuspręsta atsiklausti ir miesto visuomenės nuomonės, viešą programos aptarimą surengiant po Naujųjų metų, o iš garsiai besireiškusių šilutiškių paprašyta jau dabar teikti raštiškus pasiūlymus, ką, jų nuomone, reikėtų keisti programoje.

Šią savaitę programai suteikta daugiau viešumo: Savivaldybės interneto svetainėje atsirado atskira skiltis su nukreipimo nuoroda į programą – http://www.silute.lt/publ/Tikslines_teritorijos/Silutes_tiksline_teritorija11-14.pdf, – ją peržiūrėti gali visi norintys. Tačiau niekur nenurodyta (bent jau trečiadienį iš ryto dar nebuvo), kam konkrečiai šilutiškiai turėtų teikti savo pasiūlymus.

Todėl susisiekėme su pačiu meru Vytautu Laurinaičiu. Pastarasis sakė telefonu, kad pasiūlymus dėl programos reikia teikti Savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriui (Komunikacijos skyriaus kontaktai: http://www.silute.lt:50080/index.php?1831546500).

Taigi, mieli šilutiškiai, skirkite laiko susipažinti su programa ir savo patarimais bei pasiūlymais padėkite rajono valdžiai nesuklysti sprendžiant, kaip geriau, politikų žodžiais tariant, įsisavinti europinius milijonus, kad tų investicijų naudą pajaustų ne vien tik statybų įmonės, bet visa miesto ir viso krašto bendruomenė.

1 skaitytojų komentaras
o aš manau 2014 lapkričio 26d., 12:4288.119.138.11
paskaičiau ir nesupratau. tokios sumos viokiems paminklų tvarkymams. ir dvaro broko taisymui… fui…

kodėl nieko nėra padaryta vaikams? kodėl nėra kuriamos erdvės jiems.? Šilutės valdžiai reikėtų pasimokyti iš VENSPILIO (Latvija) valdžios – tobulas miestas šeimai…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą