Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Degučių užtvanka rekonstruota, tvenkinyje jau veisiamos žuvys

Publikuota: 2014 lapkričio 14 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Taip atrodė Degučių tvenkinys po užtvankos avarijos praeitų metų gegužės pabaigoje. Dabar jis vėl sklidinas vandens, jame veisiamos žuvys. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Taip atrodė Degučių tvenkinys po užtvankos avarijos praeitų metų gegužės pabaigoje. Dabar jis vėl sklidinas vandens, jame veisiamos žuvys. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Penktadienį į Degučių tvenkinį paleista apie pusė tonos UAB „Kintai“ žuvų veisykloje užaugintų karpių.

Anot UAB „Kintai“ vadovo Rimgaudo Višinsko, karpiai į Degučių tvenkinį paleisti įgyvendinant Aplinkos ministerijos vykdomą vandens telkinių įžuvinimo programą.

Pagal šią programą UAB „Kintai“ savo išaugintais sterkais, amūrais, lynais ir kitomis žuvimis šiemet jau praturtino apie 80 vandens telkinių 15-oje Lietuvos rajonų.

Degučių tvenkinyje įveista karpių, nes taip esą rekomandavo mokslininkai.

Pasak Šilutės rajono savivaldybės Kaimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojo Povilo Budvyčio, prie Degučių tvenkinio žuvų išteklių atkūrimo yra pažadėjusi prisidėti ir praeitų metų pavasarį pralaužtos užtvankos rekonstrukcijos darbus atlikusi „Šilutės polderių“ bendrovė.

Degučių užtvankos rekonstrukcija, įskaitant projekto parengimą, atsiėjo apie 650 tūkst. Lt. P. Budvyčio teigimu, apie 0,5 mln. Lt buvo skirta iš melioracijos įrenginių priežiūrai ir remontui skirtų lėšų, 150 tūkstančių gauta iš Lietuvos valstybės rezervo.

Susijęs: „Degučiuose vykdomi užtvankos atstatymo darbai“

1 skaitytojų komentaras
Zvejys 2014 lapkričio 17d., 13:4185.206.127.142

Veiskit veiskit, tures ka Skardzius isnuomoti verslininkams

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą