Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Neteisėta lydekų žvejyba skaudžiai atsirūgo

Publikuota: 2014 lapkričio 11 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Šilutės rajono apylinkės teismo 2014 m. spalio 30 d. nuosprendžiu už neteisėtą žvejybą laisvės apribojimo bausmėmis nuteisti M.K. ir V.J. (duomenys neskelbiami), be to, iš jų solidariai priteista 32580 Lt žalos atlyginimo Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui.

2013 m. balandžio 15 d. Minijos upės ichtiologiniame draustinyje užtiktas M.K., neteisėtai, lydekų žvejybai draudžiamu laikotarpiu ir draudžiamu žvejybos įrankiu – tinkliniu samčiu gaudantis lydekas. V. J. atsineštais žiūronais stebėjo aplinką, kad kas neužkluptų, be to, M. K. sugautas lydekas jis nešė paslėpti. Teismas nustatė, kad neteisėtai sugaudami 20 lydekų, vyrai naikino laukinės gyvūnijos išteklius ir padarė 32580 Lt žalą gyvūnijai.

Dėl pareikštų kaltinimų abu vyrai kaltais prisipažino ir patvirtino žinoję, kad Minijos upėje tuo metu buvo draudžiama lydekų žvejyba.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pobūdį, jų pavojingumą visuomenei, į kaltinamųjų asmenybes.

M.K. nuteistas laisvės apribojimu šešiems mėnesiams, o V.J., kuris tuo pačiu nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu ir už anksčiau padarytą nesunkų sveikatos sutrikdymą, nuteistas laisvės apribojimu devyniems mėnesiams. Abu nuteistieji įpareigoti per vieną mėnesį pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.

Šilutės rajono apylinkės teismo inf.

Rašyti komentarą