Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės visuomeninis rinkimų komitetas pradeda veiklą

Publikuota: 2014 lapkričio 06 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

Iš kairės: S. Blinkevičius, T. Leščinskas, D. Žebelienė, K. Andrijauskas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Iš kairės: S. Blinkevičius, T. Leščinskas, D. Žebelienė, K. Andrijauskas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vyriausioji rinkimų komisija (toliau – VRK) įregistravo pirmąjį Šilutės rajone visuomeninį rinkimų komitetą. Jam suteiktas pavadinimas „AK visuomeninis rinkimų komitetas“.

Ketvirtadienį AK visuomeninio rinkimų komiteto lyderiai – koordinatorė Daiva Žebelienė, Stasys Blinkevičius, Tomas Leščinskas ir Kęstutis Andrijauskas – surengė savo pirmąją spaudos konferenciją.

Visi trys vyrai iš šio ketverto praeituose rinkimuose į Savivaldybės tarybą dalyvavo kaip savarankiški kandidatai. Nors tuomet jie ir surinko po kelis šimtus rinkėjų balsų – daugiausiai – 365 gavo T. Leščinskas, – tačiau nė vienam iš jų nepavyko patekti į Savivaldybės tarybą.

Būtent jie tryse, anot K. Andrijausko, šiemet nusprendė steigti Šilutėje visuomeninį rinkimų komitetą ir dalyvauti 2015 metų kovo 1 d. vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Prisidėti prie jų vyrai pakvietė buvusią Šilutės r. savivaldybės merę D. Žebelienę, kitus bendraminčius.

VRK įregistruoto AK visuomeninio rinkimų komiteto narių sąraše – 71 pavardė (sąrašas). Visi jie – nepartiniai. Komiteto koordinatore išrinkta D. Žebelienė. Ji minima ir kaip viena iš galimų komiteto kandidatų į merus tiesioginiuose rinkimuose.

AK visuomeninio rinkimų komiteto kandidatų į Savivaldybės tarybą sąrašas ir kandidatas į merus bus tvirtinamas visuotinaime komiteto narių susirinkime lapkričio gale.

D. Žebelienė tikisi, kad AK visuomeniniam rinkimų komitetui rinkimai bus sėkmingi ir jam pavyks laimėti iki 5 vietų Taryboje.

Su kokiomis politinėmis jėgomis AK visuomeninis rinkimų komitetas susietų savo veiklą Savivaldybės taryboje, pašnekovai šiandien dar negalėjo atsakyti.

Taryboje, anot S. Blinkevičiaus, svarbiausia – dirbti krašto visuomenės labui. Ir visai nesvarbu, ar būsi valdančiojoje koalicijoje, ar Tarybos opozicijoje.

Išrinkti į Tarybą komiteto nariai žada būti laisvi savo sprendimuose. “Pas mus, skirtingai nuo partijų, nebus reikalavimo paklusti bendrai politikai,” – teigė T. Leščinskas.

AK visuomeninis rinkimų komitetas greičiausiai bus ne vienintelis toks rajone. Savąjį jau buria prieš savaitę Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus palikęs buvęs Savivaldybės meras Šarūnas Laužikas. Pastarojo teigimu, naujojo komiteto pagrindą sudaro buvę sąjūdiečiai ir buvę konservatoriai.

Per ateinančias dvi savaites naująjį rinkimų komitetą Š. Laužikas žada įregistruoti VRK.

Ar Š. Laužiko komitetas nesumaišys kortų AK visuomeniniam rinkimų komitetui?

S. Blinkevičius, atsakydamas į šį klausimą: „Galima būtų klausti kitaip: ar mūsų komitetas nesumaišys jo (Š. Laužiko – red. pastaba) kortų?“…

Politinės reklamos “Šilutės ETA žiniose” įkainiai: http://www.2013.vrk.lt/rinkimai/99_lt/Ikainiai/ZpIkainiaiEilutes4205.html

8 skaitytojų komentarai
AK, ir šie ne be šešėlių? 2014 lapkričio 6d., 13:5078.61.35.108
AK visuomeniniame rinkimų komitete( AK VRK), kaip suprantu, lyderiauja D.Žebelienė. Ta pati, kurios šeima, vos pusmetį jai pasišildžius mero kėdėje, iš ES fondų apie trečdalį milijono litų “šakotiniam” verslui išsirūpino. Tad kodėl “nepasišakoti” toliau ir daugiau? Rinkėjau, tik patikėk jai savo balsą,ir greičiau priartės eilė prie nemokamų kruopų.Tokių-jau keli tūkstančiai
Apie K. Andrijauską, “karingąjį” Šilutės ūkininkų lyderį ir jo privačius interesus mes, rinkėjai, žinome dar iš to meto, kai valdė Arvydėlis.Tegul plačiau pasisako- gal žino “pelningų” dalininkų dalią?
Na, o S.Blinkevičiaus siekis valdžios, manau, – tai visiškas nesusipratimas.Jam vadovaujant spec.internatinei Rusnės mokyklai, prokuratūra tyrė ne tik įtartinai brangios virtuvės įrangos pirkimą, bet ir įtartinai išbrangusias statybas.Nieko nenustatė, kaltų nerado? S.Blinkevičius- ne prie ko? Bet jei taip taškytasi lėšomis-kam reikėjo iš ambasadų prašinėti paramos? Ar visai buvo nesvarbi savos šalies ir jos ugdymo įstaigos savigarba? Rajono garbės jam nepatikėčiau.
Šioje “AK VRK” kompanijoje buvęs prokuroras , vėliau- advokatas T. Leščinskas – lyg balta varna. Norėčiau tikėti, kad į rinkimus jį gena siekis ginti tik rinkėjų, o ne tuščiagarbystės interesus. Pirmyn. Vis geriau, negu Munrek, Stankė+Šaras, ‘pažaliavęs” Pozingis, virveliniai TT veikėjai ar nuo savo žavesio apsvaigęs Arvydėlis…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 43 Thumb down 21

Atsakyti

realistas 2014 lapkričio 6d., 17:455.178.172.17
apie kiekviena zmogu galima parasyti belekiek butu ar nebutu dalyku. Sventu nera ir negali buti, nes visi ten aukstai danguje :) Jeigu nesutinkate, ivardinkite save… :) Zinau, kad neisdrysite, bet Jie isdryso. Tad palinkekime sekmes Jiems ir mums visiems.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 9

Atsakyti

Laima 2014 lapkričio 6d., 19:275.20.112.2
Tomą Leščinską. Daug metų ir įvairiuose situacijose jį pažįstu žmogumi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 8

Atsakyti

Alfa 2014 lapkričio 6d., 14:025.20.115.138
Jau matosi, kad bus kraupu :D

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 14

Atsakyti

Tik tokių ir reikia 2014 lapkričio 6d., 15:33213.103.228.141
Savu laiku, Stasys Blinkevičius buvo Šilutės raj. kontrolės komiteto pirmininkas.
Jis buvo informuotas , kad Šilutės raj. ,, Veiviržo” p.t. ūkyje K. Gudžiūnas grobsto ūkio turta, tuo metu S. Blinkevičius statėsi namą, kad viskas būtų gerai jis gavo iš ūkio plytu, ir kontrolė JO baigėsi.
Visus ,,gerus” jų darbus būtina viešinti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 14

Atsakyti

Zinantis 2014 lapkričio 6d., 19:1678.61.15.1
Nieko broliai protingieji kurmiai, paskaiciuosim siu komitetininku viesas mokesciu deklaracijas ir paziuresim kas cia po tais ketinimais slepiasi :D

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 4

Atsakyti

pala 2014 lapkričio 6d., 21:5778.61.168.41
Tai kaip cia iseina: Jakas meru buvo – Andrijauskas kaimietis mieste “Velka” uz milijonus nusipirko ir Jakui asfaltuotos aikstes gabala atrieke. Blinkevicius nama statesi – Gudziunas valdisku plytu dave. Zebeliene mere buvo – EB pinigine parama iskart gavo ir sakociu cecha pasistate. Lescinskai, tu gal kaip prokuroras – advokatas ziurek su kokia kompanija sedi? Tu ka, ju teisinis stogas?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 16

Atsakyti

stebintis 2014 lapkričio 7d., 09:1278.61.11.158
Mieliems neabejingiems komentatoriams reiktų rimčiau pamąstyti apie teiginių argumentus. O jei prireiks argumentuoti faktais? Labai jau, man rodos, partinukai nenori nepriklausančių ir nepaklusnių tarybos narių…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą