Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Perspėjimas: sukčiai nusitaikė į „Swedbank“ klientus

Publikuota: 2014 spalio 24 Kategorija: Pranešimai

Pastarosiomis dienomis „Swedbank“ stebi suaktyvėjusią sukčių veiklą, kuomet banko klientams siunčiamos fiktyvios žinutės elektroniniu paštu. Žinute gyventojai informuojami, jog jiems atsiųstas pranešimas, kurį galima perskaityti aktyvavus žinutėje esančią nuorodą.

Bankas perspėja tokių nuorodų neaktyvuoti ir jokiu būdu neatskleisti interneto banko ir mokėjimo kortelių duomenų.

Anot „Swedbank“, dalis šio banko klientų gauna fiktyvias elektroninio pašto žinutes, kviečiančias perskaityti tariamą banko pranešimą: „Gerbiamas kliente, Jūs gavote naują pranešimą, spauskite čia norėdami skaityti“.

Bankas perspėja klientus, kad tokių laiškų „Swedbank“ savo klientams nesiunčia ir prašo neatidaryti jokių žinutėje esančių nuorodų ir prisegtų dokumentų. Dažniausiai tokios nuorodos veda į suklastotą interneto banko puslapį. Tokiose suklastotose svetainėse jokiu būdu neveskite savo asmeninių prisijungimo prie interneto banko duomenų ir nenurodykite mokėjimo kortelių duomenų.

Patikimai saugokite savo asmeninę bankininkystės informaciją – atminkite, kad visi „Swedbank“ interneto banko prisijungimo rekvizitai (vartotojo ID, slaptažodžiai, saugumo kortelių kodai) bei duomenys apie mokėjimo korteles yra raktas nuo jūsų sąskaitų banke.

Pagrindiniai interneto banko saugumo reikalavimai:

Visų pirma, jungiantis prie „Swedbank” interneto banko reikia nurodyti tik vieną iš kortelėje esančių slaptažodžių. Bankas niekuomet neprašo nurodyti visų ar keleto slaptažodžių iš slaptų kodų kortelės.

Antra, jungdamiesi prie „Swedbank” interneto banko, visuomet įsitikinkite ar jungiatės tinkamu adresu. Interneto banko adresą patys įrašykite interneto naršyklėje. Niekuomet nespauskite įtartinų nuorodų, esančių el. laiškuose ar interneto tinklalapiuose.

„Swedbank” interneto bankas privatiems klientams – https://ib.swedbank.lt/private

„Swedbank” interneto bankas verslui – https://ib.swedbank.lt/business

Daugiau informacijos apie rekomenduojamas saugumo priemones rasite čia: http://www.swedbank.lt/lt/pages/saugaus_naudojimo_atmintine

Jeigu savo slaptus kodus nurodėte pašaliniams asmenims, negaiškite – tuoj pat ir bet kuriuo paros metu skambinkite bankui tel. 1884 arba (8 5) 268 4444 ir juos blokuokite.

Visus įtartino pobūdžio turinio pranešimus prašome persiųsti šiuo adresu phishing@swedbank.lt

www.swedbank.lt inf.

Rašyti komentarą