Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Įspėjimas! Saugokitės apgaulingų trumpųjų žinučių

Publikuota: 2014 spalio 21 Kategorija: Pranešimai

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (toliau – RRT) įspėja vartotojus būti budrius ir nereaguoti į telefonu gautas trumpąsias žinutes (SMS) iš nežinomo numerio ir su neaiškiu tekstu.

Šiomis dienomis RRT gavo informaciją iš vartotojų apie gautas SMS žinutes su tekstu: „Skubus! Paskambink man dabar“ ar panašiai. Žinutės siunčiamos iš telefono numerio, prasidedančio kodu +257. RRT informuoja, kad tarptautinis kodas +257 priklauso Burundžio Respublikai (Afrika) ir standartinė tarptautinio skambučio kaina, skambinant iš įvairių Lietuvos viešojo telefono ryšio paslaugų teikėjų tinklų, svyruoja nuo 5 iki 10 Lt su PVM už minutę. RRT perspėja, kad numeriais, iš kurių buvo gautos SMS, gali būti teikiamos ir padidinto tarifo paslaugos. Tokiu atveju sąskaita padidėtų neprognozuojamai.

Tokiomis žinutėmis siekiama išprovokuoti jas gavusius žmones skambinti į nurodytus telefono ryšio numerius. Siekiant išvengti didelių sąskaitų, būtina įsitikinti, ar siuntėjo prašomi atlikti veiksmai nesukels nepageidaujamų pasekmių. RRT rekomenduoja neatsakyti į iš nežinomų asmenų gautas žinutes ir jas nedelsiant ištrinti, kad nebūtų paskambinta atsitiktinai, taip pat neskambinti į nežinomus telefono numerius. Apie gautas galbūt apgaulingo pobūdžio žinutes galima informuoti savo viešojo telefono ryšio paslaugų teikėją.

www.rrt.lt inf.

Rašyti komentarą