Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečiai “sužvejojo” kontrabandininkus

Publikuota: 2010 birželio 15 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.Du Bardinų užkardos pasieniečiai, ne tarnybos metu išsiruošę pažvejoti, padėjo kolegoms sulaikyti cigarečių kontrabandininkus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Pirmadienio vakare du VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai, ne tarnybos metu žvejoję ties Šilutės rajono Šilininkų kaimu tekančioje Veržės upėje, pastebėjo Lietuvos teritorijos link plaukiančią guminę valtį su dviem žmonėmis ir dėžių stirta.

Neuniformuotų VSAT pareigūnų akivaizdoje valtis priplaukė Lietuvos krantą, o jame buvę asmenys greitai ėmė krauti dėžes į krantą. Čia pat “darbavosi” dar keli žmonės, jie nešė krovinį į “Audi 100″ markės automobilį.

Apie valstybės sienos pažeidimą ir kontrabandos gabenimą žūklaujantys pasieniečiai pranešė kolegoms, o patys pamėgino sulaikyti kontrabandos gabentojus.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo pasiųsti arčiausiai buvę pasieniečių patruliai, iš Vileikių užkardos iškviestas kinologas su tarnybiniu šunimi.

Netrukus du Lietuvos krante buvę krovikai ir automobilis iš visų pusių buvo užspeisti VSAT pareigūnų ir sulaikyti. Valtyje buvę pažeidėjai, pamatę artėjančius pasieniečius, skubiai nuplaukė į Rusijos pusę.

Įvykio vietoje VSAT pareigūnai sulaikė 20 metų Pagėgių savivaldybės gyventoją ir septyniolikmetį Šilutės savivaldybės gyventoją.

Likimo valiai paliktame automobilyje “Audi 100″ ir prie jo aptiktos 24 dėžės su cigaretėmis “Lifa”. Visi 12 tūkstančių pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Neteisėtai gabentas krovinys ir lengvasis automobilis laikinai saugomi Plaškių užkardoje. Abu sulaikytuosius pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą