Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Turizmo dieną paminėjo keliaudami po Rusnės salą

Publikuota: 2014 rugsėjo 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pasaulinės turizmo dienos proga, kuri minima rugsėjo 27 – ąją, Šilutės turizmo informacijos centras pakvietė specialistus, dirbančius turizmo ir kultūros plėtros srityje, į pažintinę kelionę po Rusnės salą. Šios kelionės tikslas – pažinti ne tik Rusnės salos kultūros paveldo objektus, vykdomas edukacines programas, bet pažinti vienas kitą, pabendrauti, pasidalinti patirtimi ir planuoti ateinančius darbus.

Edukacinės kelionės dalyviai apsilankė Žuvininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Rusnės poskyryje. Veterinarijos gydytojas Gintaras Banys išsamiai papasakojo ir parodė, kaip populiacijai didinti veisiamos įvairių žuvų rūšys, ypač – eršketai. Ar žinojote, kad eršketas gali užaugti net iki 2 metrų ilgio?

Išalkę edukacinės kelionės dalyviai apsilankė Jurijaus ir Anitos Belokopytovų sodyboje, kur išklausę apie rūkyto karšio ruošimo paslaptis, ragavo ne tik šios, bet ir kitų aplinkiniuose vandenyse sugautų ir sodybos šeimininkų paruoštų žuvų. Beje, Jurijus Belokopytovas – sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinis amatininkas, savo amatą perėmęs dar iš tėčio.

Pasistiprinę keliautojai aplankė tautinio paveldo puoselėtoją Simą Knapkį. Jis papasakojo ir pademonstravo, kaip gaminami tradiciniai pamario krašto laivai – kurėnai. Laivadirbys apgailestavo, kad šis amatas Lietuvoje primirštas ir perduoti savo patirties nelabai yra kam.

Kelionė tęsėsi pas poną Alfonsą Edmundą Demerecką, kur susipažino su nendrių pjovimo, apdirbimo ir panaudojimo galimybėmis. Ponas Alfonsas teigia, kad namui, dengtam nendriniu stogu – nebaisūs net uraganai.

Kad nesušaltų, kelionės dalyviai buvo pakviesti pas žolininkus Valentiną ir Valdą Baužas. Čia ne tik vaišinosi įvairiomis kvapniomis arbatomis, bet ir išgirdo naudingų patarimų, kaip gydyti gerklės, skrandžio skausmus ir kitus negalavimus natūraliomis priemonėmis.

Kelionė baigėsi Dainoros ir Kęstučio Laukevičių sodyboje, kur skanaudami šeimininkų virtą tradicinę žuvienę, edukacinės kelionės dalyviai dalinosi įspūdžiais.

Šilutės turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė

Rašyti komentarą